.bercik. Opublikowano 24 Listopada 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2014 Dzisiaj dostałem "amory" i zrobiłem nogi . W zasadzie to już koniec tematu skoczka jeszczę tylko zostały pierdółki do zrobienia. Zaczynam temat szycia spadochronu , maszyna do szycia czeka a ja nie mam pojęcia jak do niej podejść (chyba kupię czekoladki na przywitanie) . Poniżej foty skoczka z nóżkami , co prawda bez główki ale już poskładany . Serwa dotrą w tym tygodniu tak więć jak będzie w całości to dodam jeszcze jakieś foty . Co do zainteresowania to faktycznie niszowa zabawa niewiele osób interesuje się tym , ale myślę iż to podnosi atrakcyność tej zabawy (przynajmniej dla mnie) . Myślę że z czasem "rozpleni" się to w całym kraju :) - zarazimy sporo ludzi tym ciekawym tematem ,a muszę dodać iż na razie nie przekroczyłem kosztów powyżej 100zł (za wycinanie , amory i snapy) , plus serwa po ok 35zł z HK (oczywiście nie liczę swojego czasu bo on jest zawsze "darmowy" ). Proszę sobie sprawdzić ile kosztuje oryginalny KIT BAZI http://www.flugwerft-edelweiss.de/index.php?k=31&lang=eng Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mr.suchy Opublikowano 24 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2014 Obiecaj że dasz mi info jak to 'ulotnisz'. Mega! Wysyłane z mojego WT19i za pomocą Tapatalk 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej351 Opublikowano 25 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2014 Twoj skoczek Romku wyglada perfekcyjnie :-) .jeszcze jakis garnitur mu uszyj... Głowę jak byś chciał to mam.czym będziesz wynosił skoczka w górę? 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.bercik. Opublikowano 25 Listopada 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2014 Cieszę się że skoczek się podoba , to daje motywacji do dalszej roboty a jej jeszcze sporo .Co do wynoszenia skoczka na pułap to nie będzie z tym problemu , na lotnisku w Gliwicach mamy sporo dużych modeli na pewno chętny się znajdzie . Myślę że do wiosny skoczek będzie miał ubranko uprząż i w plecaczku stosowny spadochron . Co do nazwy to prawdopodobnie będzie się nazywał BAZYLI (tak zaproponowała moja córa - nie mam odwagi się przeciwstawić ) pozdrawiam bercik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej351 Opublikowano 28 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2014 są jakieś postępy? cisza nastała w temacie... mój dobry kolega znalazł świetną stronę opisującą większość zagadnień spadochroniarza RC http://www.mfc-ettringen.de/rc-fallschirmspringen.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.bercik. Opublikowano 28 Listopada 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2014 Skoczek na razie musi zaczekać przede wszystkim na serwa , projekt poszedł na koniec kolejki . Na warsztacie teraz mam model depronowy (widać go na fotach za skoczkiem) równolegle robię duży szybowiec, muszę zrobić przegląd techniczny modeli które posiadam , tak więc nie nudzi mi się . Jeszcze dojdzie nauka i szycie na maszynie - katastrofa ,myślę że się do wiosny wyrobię . Co do linku to już widziałem tą stronę , trzeba przyznać że nieźle się chłopaki bawią . Po porostu kupują i się bawią , w moim przypadku nie wchodzi to w rachubę ,praktycznie wszystko muszę zrobić sam ale dzięki temu mam więcej satysfakcji . Jak będą postępy w pracach przy skoczku nie omieszkam wkleić jakieś fotki . pozdrawiam roman Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej351 Opublikowano 29 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2014 jak dobrze się zagłębisz w tą stronkę Romku,znajdziesz tam dużo zdjęć i plan szycia spadochronu w rodzaju "how to made" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witk45 Opublikowano 3 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2015 Hej! Nie wiem czy zaglądasz na mój wątek to się pochwalę: Zapraszam na szczegóły Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej351 Opublikowano 5 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2015 pani skoczek wygląda rewelacyjnie! .szkoda tylko że póki co pora roku nie jest sprzyjająca na skoki ze spadochronem... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.bercik. Opublikowano 7 Lutego 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2015 Witam , mając trochę czasu znowu ruszyłem z robotą . Córa ulepiła z gliny głowę skoczka , ja zrobiłem foremkę i wylaminowałem łebek . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witk45 Opublikowano 7 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2015 Witaj! Widzę, że oprócz głowy masz już w środku serwa.Czyli skokami do przodu A ja w sprawie głowy jeszcze sprawdzę ile by kosztowało wydrukowanie jej w 3D zamiast "krakowianki". Mam dwie ulice dalej taką firmę i pójdę się zapytać czy wydrukują mi ze zdjęć głowę żony w pilotce hehehe. Taki mam plan Czekam na prace malarskie. Zaglądasz na drugą stronę? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.bercik. Opublikowano 7 Lutego 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2015 Serwa zamontowane , gumy napinające nogi zamontowane , zostało mi zrobić mocowanie linek na dłoniach . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.bercik. Opublikowano 8 Lutego 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2015 A ja w sprawie głowy jeszcze sprawdzę ile by kosztowało wydrukowanie jej w 3D zamiast "krakowianki". Mam dwie ulice dalej taką firmę i pójdę się zapytać czy wydrukują mi ze zdjęć głowę żony w pilotce hehehe. Kumpel za taką drukowaną główkę zapłacił około sześć dych . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witk45 Opublikowano 8 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2015 Ha! Więc jednak się da. 6 dych..... Ale czego się robi dla żony Zajmę się tym w ferie. U nas od 16 lutego i mam 5 dni urlopu Ale nadal nie mogę z Ciebie wycisnąć co myślisz o moim.... modelu? Andrzej zaprasza do siebie do Płońska na skakanie, ja za chwilę będę miał swój duży samolot-nosiciel, wiosna idzie.......... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.bercik. Opublikowano 9 Lutego 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2015 Ale nadal nie mogę z Ciebie wycisnąć co myślisz o moim.... modelu? . Co do twojego projektu to jestem pod ogromnym wrażeniem , przede wszystkim na pewno masz powody do satysfakcji dlatego iż jest to wyłącznie twój projekt ( z akcentem rodzinnym !!!), nie tak jak u mnie , ja tylko skopiowałem wcześniejsze opracowanie (inżynieria wtórna ). Odnośnie spotkania w Płońsku to na razie nie zapisuję się na konkurs z powodu braku spadochronu ( a skakać bez nie mam zamiaru :D ). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej351 Opublikowano 9 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2015 widzę że coś w temacie ruszyło... .Romku,działasz jak burza,skoczek jest już praktycznie gotowy.jak patrzę na niego to nie widzę kompletnie żadnej różnicy od oryginału który mam ja,pozostało tylko uszyć kombinezon i plecak. w kwestii spadochronu to można by coś wymyślić.gdybyś był zainteresowany to pisz na PW. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witk45 Opublikowano 9 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2015 Ok, dzięki. Moja próżność zaspokojona Ale to wcale nie do końca mój projekt. Raczej kompilacja kilku innych Kiedy się tyle przy niej napracowałem to czasem ogarnia mnie strach-co to będzie jak się nie otworzy..........To w kwestii skakania bez spadochronu No ale wtedy zbuduje się nowy i lepszy Tak. Te czasze to spore wyzwanie. Miałem fuksa z tą od Andrzeja produkcji maystra. Mnie było stać tylko na przeróbkę latawca. Mnie.Moją mamę! A szyć na maszynie już się pewnie nie nauczę Czekając na postępy w budowie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.bercik. Opublikowano 5 Marca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2015 Pierwszy skoczek czeka na spadochron a kumpel szykuje mi drugiego . Wszystko zostało wycięte na CNC domowej roboty - pełny szacun dla Wojtka ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej351 Opublikowano 6 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2015 rewelacja!jest szansa żeby zamówić u was taki zestaw do budowy skoczka? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witk45 Opublikowano 7 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2015 Oooooooo! Super! A ja też bym chętnie zamówił....... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi