.bercik. Opublikowano 24 Listopada 2014 Autor Opublikowano 24 Listopada 2014 Dzisiaj dostałem "amory" i zrobiłem nogi . W zasadzie to już koniec tematu skoczka jeszczę tylko zostały pierdółki do zrobienia. Zaczynam temat szycia spadochronu , maszyna do szycia czeka a ja nie mam pojęcia jak do niej podejść (chyba kupię czekoladki na przywitanie) . Poniżej foty skoczka z nóżkami , co prawda bez główki ale już poskładany . Serwa dotrą w tym tygodniu tak więć jak będzie w całości to dodam jeszcze jakieś foty . Co do zainteresowania to faktycznie niszowa zabawa niewiele osób interesuje się tym , ale myślę iż to podnosi atrakcyność tej zabawy (przynajmniej dla mnie) . Myślę że z czasem "rozpleni" się to w całym kraju :) - zarazimy sporo ludzi tym ciekawym tematem ,a muszę dodać iż na razie nie przekroczyłem kosztów powyżej 100zł (za wycinanie , amory i snapy) , plus serwa po ok 35zł z HK (oczywiście nie liczę swojego czasu bo on jest zawsze "darmowy" ). Proszę sobie sprawdzić ile kosztuje oryginalny KIT BAZI http://www.flugwerft-edelweiss.de/index.php?k=31&lang=eng
mr.suchy Opublikowano 24 Listopada 2014 Opublikowano 24 Listopada 2014 Obiecaj że dasz mi info jak to 'ulotnisz'. Mega! Wysyłane z mojego WT19i za pomocą Tapatalk 2
andrzej351 Opublikowano 25 Listopada 2014 Opublikowano 25 Listopada 2014 Twoj skoczek Romku wyglada perfekcyjnie :-) .jeszcze jakis garnitur mu uszyj... Głowę jak byś chciał to mam.czym będziesz wynosił skoczka w górę? 1
.bercik. Opublikowano 25 Listopada 2014 Autor Opublikowano 25 Listopada 2014 Cieszę się że skoczek się podoba , to daje motywacji do dalszej roboty a jej jeszcze sporo .Co do wynoszenia skoczka na pułap to nie będzie z tym problemu , na lotnisku w Gliwicach mamy sporo dużych modeli na pewno chętny się znajdzie . Myślę że do wiosny skoczek będzie miał ubranko uprząż i w plecaczku stosowny spadochron . Co do nazwy to prawdopodobnie będzie się nazywał BAZYLI (tak zaproponowała moja córa - nie mam odwagi się przeciwstawić ) pozdrawiam bercik
andrzej351 Opublikowano 28 Listopada 2014 Opublikowano 28 Listopada 2014 są jakieś postępy? cisza nastała w temacie... mój dobry kolega znalazł świetną stronę opisującą większość zagadnień spadochroniarza RC http://www.mfc-ettringen.de/rc-fallschirmspringen.html
.bercik. Opublikowano 28 Listopada 2014 Autor Opublikowano 28 Listopada 2014 Skoczek na razie musi zaczekać przede wszystkim na serwa , projekt poszedł na koniec kolejki . Na warsztacie teraz mam model depronowy (widać go na fotach za skoczkiem) równolegle robię duży szybowiec, muszę zrobić przegląd techniczny modeli które posiadam , tak więc nie nudzi mi się . Jeszcze dojdzie nauka i szycie na maszynie - katastrofa ,myślę że się do wiosny wyrobię . Co do linku to już widziałem tą stronę , trzeba przyznać że nieźle się chłopaki bawią . Po porostu kupują i się bawią , w moim przypadku nie wchodzi to w rachubę ,praktycznie wszystko muszę zrobić sam ale dzięki temu mam więcej satysfakcji . Jak będą postępy w pracach przy skoczku nie omieszkam wkleić jakieś fotki . pozdrawiam roman
andrzej351 Opublikowano 29 Listopada 2014 Opublikowano 29 Listopada 2014 jak dobrze się zagłębisz w tą stronkę Romku,znajdziesz tam dużo zdjęć i plan szycia spadochronu w rodzaju "how to made"
witk45 Opublikowano 3 Stycznia 2015 Opublikowano 3 Stycznia 2015 Hej! Nie wiem czy zaglądasz na mój wątek to się pochwalę: Zapraszam na szczegóły Pozdrawiam
andrzej351 Opublikowano 5 Stycznia 2015 Opublikowano 5 Stycznia 2015 pani skoczek wygląda rewelacyjnie! .szkoda tylko że póki co pora roku nie jest sprzyjająca na skoki ze spadochronem...
.bercik. Opublikowano 7 Lutego 2015 Autor Opublikowano 7 Lutego 2015 Witam , mając trochę czasu znowu ruszyłem z robotą . Córa ulepiła z gliny głowę skoczka , ja zrobiłem foremkę i wylaminowałem łebek .
witk45 Opublikowano 7 Lutego 2015 Opublikowano 7 Lutego 2015 Witaj! Widzę, że oprócz głowy masz już w środku serwa.Czyli skokami do przodu A ja w sprawie głowy jeszcze sprawdzę ile by kosztowało wydrukowanie jej w 3D zamiast "krakowianki". Mam dwie ulice dalej taką firmę i pójdę się zapytać czy wydrukują mi ze zdjęć głowę żony w pilotce hehehe. Taki mam plan Czekam na prace malarskie. Zaglądasz na drugą stronę?
.bercik. Opublikowano 7 Lutego 2015 Autor Opublikowano 7 Lutego 2015 Serwa zamontowane , gumy napinające nogi zamontowane , zostało mi zrobić mocowanie linek na dłoniach .
.bercik. Opublikowano 8 Lutego 2015 Autor Opublikowano 8 Lutego 2015 A ja w sprawie głowy jeszcze sprawdzę ile by kosztowało wydrukowanie jej w 3D zamiast "krakowianki". Mam dwie ulice dalej taką firmę i pójdę się zapytać czy wydrukują mi ze zdjęć głowę żony w pilotce hehehe. Kumpel za taką drukowaną główkę zapłacił około sześć dych .
witk45 Opublikowano 8 Lutego 2015 Opublikowano 8 Lutego 2015 Ha! Więc jednak się da. 6 dych..... Ale czego się robi dla żony Zajmę się tym w ferie. U nas od 16 lutego i mam 5 dni urlopu Ale nadal nie mogę z Ciebie wycisnąć co myślisz o moim.... modelu? Andrzej zaprasza do siebie do Płońska na skakanie, ja za chwilę będę miał swój duży samolot-nosiciel, wiosna idzie..........
.bercik. Opublikowano 9 Lutego 2015 Autor Opublikowano 9 Lutego 2015 Ale nadal nie mogę z Ciebie wycisnąć co myślisz o moim.... modelu? . Co do twojego projektu to jestem pod ogromnym wrażeniem , przede wszystkim na pewno masz powody do satysfakcji dlatego iż jest to wyłącznie twój projekt ( z akcentem rodzinnym !!!), nie tak jak u mnie , ja tylko skopiowałem wcześniejsze opracowanie (inżynieria wtórna ). Odnośnie spotkania w Płońsku to na razie nie zapisuję się na konkurs z powodu braku spadochronu ( a skakać bez nie mam zamiaru :D ).
andrzej351 Opublikowano 9 Lutego 2015 Opublikowano 9 Lutego 2015 widzę że coś w temacie ruszyło... .Romku,działasz jak burza,skoczek jest już praktycznie gotowy.jak patrzę na niego to nie widzę kompletnie żadnej różnicy od oryginału który mam ja,pozostało tylko uszyć kombinezon i plecak. w kwestii spadochronu to można by coś wymyślić.gdybyś był zainteresowany to pisz na PW.
witk45 Opublikowano 9 Lutego 2015 Opublikowano 9 Lutego 2015 Ok, dzięki. Moja próżność zaspokojona Ale to wcale nie do końca mój projekt. Raczej kompilacja kilku innych Kiedy się tyle przy niej napracowałem to czasem ogarnia mnie strach-co to będzie jak się nie otworzy..........To w kwestii skakania bez spadochronu No ale wtedy zbuduje się nowy i lepszy Tak. Te czasze to spore wyzwanie. Miałem fuksa z tą od Andrzeja produkcji maystra. Mnie było stać tylko na przeróbkę latawca. Mnie.Moją mamę! A szyć na maszynie już się pewnie nie nauczę Czekając na postępy w budowie.
.bercik. Opublikowano 5 Marca 2015 Autor Opublikowano 5 Marca 2015 Pierwszy skoczek czeka na spadochron a kumpel szykuje mi drugiego . Wszystko zostało wycięte na CNC domowej roboty - pełny szacun dla Wojtka ;-)
andrzej351 Opublikowano 6 Marca 2015 Opublikowano 6 Marca 2015 rewelacja!jest szansa żeby zamówić u was taki zestaw do budowy skoczka?
witk45 Opublikowano 7 Marca 2015 Opublikowano 7 Marca 2015 Oooooooo! Super! A ja też bym chętnie zamówił.......
Rekomendowane odpowiedzi