Skocz do zawartości

Emax cf2822 problem z wybiciem łożyska

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam problem, chciałem sobie wymienić łożyska w emaxie (już chyba 3 raz w tym roku), i wybijając łożysko środek wypadł a została ta "obręcz" i nie wiem jak to wyciągnąć, może ktoś ma jakieś pomysły?

Zdjęcie:

post-13037-0-54634400-1415799257_thumb.jpg

Opublikowano

Witam mam problem, chciałem sobie wymienić łożyska w emaxie (już chyba 3 raz w tym roku), i wybijając łożysko środek wypadł a została ta "obręcz" i nie wiem jak to wyciągnąć, może ktoś ma jakieś pomysły?

Zdjęcie:

Wymieniałem łożyska w trzech takich motorkach, ale w każdym przypadku wcisk był symboliczny, wypadały same. Jeżeli u ciebie jest inaczej, to spróbuj wkleić jakiś pręcik i po stwardnieniu kleju  wyciągaj.

Jurek

Opublikowano

no właśnie z drugiej wyszło praktycznie jak zawsze bez używania siły... a z tej coś tak chwyciło, że młotkiem nie chciało wyjsc...

Opublikowano

Poprzenio sam wymieniałeś? Napewno nie jest wklejone?

Pewnie rozleciał się koszyk. Proponuję włożyć kulki i wewnętrzną bieżnię z powrotem, zablokować kulki czymkolwiek (wykałaczki, zapałki) aby były równo rozmieszczone i wtedy prasować lub pukać przez wewnętrzną część. Odpowienio podpierając silnik.

Oczywiście nowego łożyska nie należy "młotkować" przez wewnętrzną bieżnię.

Opublikowano

Tak sam wymieniałem, nic nie wklejałem . Próbowałem z poxiliną w środku i z tymi kulkami ale niestety nie dało rady tylko ta tulejka aż z statora wypadła... wkońcu postanowiłem przewiercić z boku otwór 2mm i wydłubałem te łożysko śrubokrętem :huh:

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

To ja powiem jak sobie poradziłen z tym problemem w emaxie cf2812 - w pierścień łożyska, który został w korpusie silnika wkleiłem na cyjanoakryl podkładkę bodajże m3 i całość wybiłem za pomocą śrubokręta i młotka. Ot i cała filozofia ;)

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.