lotmich Opublikowano 13 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2014 Witam, posiadam hexacopter, który uległ wypadkowi a potem długo nie był dotykany. Po kilku próbach podpięcia przez kolegów dzisiaj mam rozłączone wszystkie kabelki i wszystko odpięte - najgorsze jest to, że nikt nie wie co to za płytka i jak ją podpiąć. Ten model posiadał dużo fajnych opcji, między innymi tryb zawisu w konkretnym punkcie ale niestety ta funkcja pewnego razu nie zadziałała poprawnie. Czy ktoś rozpoznaje? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lotmich Opublikowano 14 Listopada 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2014 Brakuje jednego regulatora wraz z silnikiem, ale mi chodzi o tą płytkę w środku. Do tej płytki wszystko było podpinane czyli: odbiornik FrSky, moduł wysyłający parametry lotu itd. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyCopter Opublikowano 14 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2014 Kontroler lotu, i to starego typu. Jeśli nie działa, i nie daje się uruchomimć, będziesz musiał wymienić na nowy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lotmich Opublikowano 17 Listopada 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2014 Kontroler działa, tylko nie mam pojęcia jak to podpiąć - jakiś schemat lub instrukcja? Najgorsze, że nie wiem jaki to producent i nie mogę nic znaleźć. Hym chyba pozostanie mi to sprzedać bo się marnuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mknet Opublikowano 17 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2014 Z tego co widzę to całość oparta jest na żyrach piezoelektrycznych, to dość stara konstrukcja, ówcześnie używa się tylko memsy. Nie podobne to do niczego co mogło by mieć funkcje o których opowiadasz czyli np. Postion Hold. Najbardziej podobne do mikrokoptera v1, v1.1, tyle że on używa regli w magistrali i2c. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi