lotmich Opublikowano 13 Listopada 2014 Opublikowano 13 Listopada 2014 Witam, posiadam hexacopter, który uległ wypadkowi a potem długo nie był dotykany. Po kilku próbach podpięcia przez kolegów dzisiaj mam rozłączone wszystkie kabelki i wszystko odpięte - najgorsze jest to, że nikt nie wie co to za płytka i jak ją podpiąć. Ten model posiadał dużo fajnych opcji, między innymi tryb zawisu w konkretnym punkcie ale niestety ta funkcja pewnego razu nie zadziałała poprawnie. Czy ktoś rozpoznaje?
lotmich Opublikowano 14 Listopada 2014 Autor Opublikowano 14 Listopada 2014 Brakuje jednego regulatora wraz z silnikiem, ale mi chodzi o tą płytkę w środku. Do tej płytki wszystko było podpinane czyli: odbiornik FrSky, moduł wysyłający parametry lotu itd.
AndyCopter Opublikowano 14 Listopada 2014 Opublikowano 14 Listopada 2014 Kontroler lotu, i to starego typu. Jeśli nie działa, i nie daje się uruchomimć, będziesz musiał wymienić na nowy.
lotmich Opublikowano 17 Listopada 2014 Autor Opublikowano 17 Listopada 2014 Kontroler działa, tylko nie mam pojęcia jak to podpiąć - jakiś schemat lub instrukcja? Najgorsze, że nie wiem jaki to producent i nie mogę nic znaleźć. Hym chyba pozostanie mi to sprzedać bo się marnuje.
mknet Opublikowano 17 Listopada 2014 Opublikowano 17 Listopada 2014 Z tego co widzę to całość oparta jest na żyrach piezoelektrycznych, to dość stara konstrukcja, ówcześnie używa się tylko memsy. Nie podobne to do niczego co mogło by mieć funkcje o których opowiadasz czyli np. Postion Hold. Najbardziej podobne do mikrokoptera v1, v1.1, tyle że on używa regli w magistrali i2c.
Rekomendowane odpowiedzi