Wojtek EPML Opublikowano 13 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2014 Witam. Jestem na etapie wyboru silnika do modelu motoszybowca Toto 2. W zwiazku z powyższym mam pytanie - czy silnik E-MAX 2822 będzie dobrym wyborem ? Poniżej parametry: http://www.ef3m.pl/files/CF2812%202822[1].jpg Planuje zastosować go ze śmigłem składanym 10x4,5. Proszę o opinię co do słuszności wyboru :-) Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeBe Opublikowano 13 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2014 Elektrycznie i mocowo jest ok. Zauważ tylko, że ma mocowanie typu "dzwonek" i nie zamontujesz go "za wręgą" silnikową. Będziesz musiał cofnąć wręgę i silnik będzie widoczny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Motylasty Opublikowano 14 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2014 Akurat ToTo-2 projektowałem swego czasu pod dzwonek, czyli mocowanie przed wręgą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek EPML Opublikowano 14 Listopada 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2014 No właśnie - jeśli dobrze interpretuje plany to kwestia jest tak naprawdę w tym, że silnik BM 2408-21 mial dłuższy wał - więc kwestia będzie przesunięcia tego mojego niejako do przodu? Poprawcie jeśli się mylę? :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeBe Opublikowano 14 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2014 A to już kolega Motylasty powie, w końcu wie najlepiej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Motylasty Opublikowano 14 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2014 Zmień ewentualnie jeśli masz za krótki wał sama "maskę" silnika i tyle. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek EPML Opublikowano 14 Listopada 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2014 Wszystko już jasne :-) dziękuje za cenne sugestie. Pozdrawiam ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi