TommyTom Opublikowano 15 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2014 Mam pytanie do użytkowników Graupnera MX20 hott w sprawie zmiany zasilania aku NiMh na Lipo 6000mAh W ustawieniach aparatury jest możliwość wyboru typu baterii i alarmu na określonym minimalnym poziomie napięcia. Pytanie dotyczy momentu zamiany, tj. czy jeszcze na baterii NiMh trzeba zmienić ustawienie na Lipo czy dopiero po wpięciu Lipo ustawić właściwą baterie i wstawić alarm na np. 3,2V? Nie chce zepsuć elektroniki złą decyzją. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiesiek Opublikowano 16 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2014 Niczego nie zepsujesz jezeli dasz lipo 1s(najlepiej orginalny GR Li SxP/6000 3,7V TX).Wloz nowe akku zmien w ustawieniach na lipo i po krzyku. Alarm napewno nie na 3,2V, nadajnik pracuje w zakresie 3,6 - 6,0V. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TommyTom Opublikowano 16 Listopada 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2014 Jaki zatem ustawić alarm? Czy 3,7-3,8V będzie ok, żeby odbiornik nie zakończył pracy przed wylądowaniem modelu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiesiek Opublikowano 16 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2014 Tomek po zmianie w ustawieniach na lipo alarm powinien sie zmienic automatycznie na 3,6V. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GEX999 Opublikowano 30 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2014 Zamówiłem dzisiaj ten pakiet, niby miał być Li-Po 1S2P, a przyszedł Li-Io 1S6P. Mało tego, pisze na nim, że max. napięcie to 4,2V, nominalne 3,7V, a min. 2,5V, czyli jakby pomieszane informacje z pakietów Li-Po i Li-Io. Pytanie czy mogę go bezpiecznie używać z moją MX-16 HoTT, bo zauważyłem w kilku sklepach przy wersjach Li-Io, że nie zalecają używania z MX-12 (nie wiem dlaczego)? Która z tych wersji jest starsza, która wg Was lepsza, bo nie wiem, czy tego po prostu nie odesłać? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi