esnow Opublikowano 1 Kwietnia 2008 Opublikowano 1 Kwietnia 2008 witam, skladam szyboweic 2m, sd7037. chce zrobic lotki i mam dylemat jakie dlugie i w ktorym miejscu. zamieszam zdjecie i prosze o pomoc pozdrawiam
modelarz316 Opublikowano 1 Kwietnia 2008 Opublikowano 1 Kwietnia 2008 chce zrobic lotki i mam dylemat jakie dlugie i w ktorym miejscu. Jak długie-to nie ma znaczenia (mogą być na całą długość płata)a jeśli będą krutsze od płata, to jak najbardziej po zewnętrznej stronie skrzydła.
Eryk Opublikowano 1 Kwietnia 2008 Opublikowano 1 Kwietnia 2008 znajome lotki krawędziowe, głębokość do 3,5 cm, długa na ok 40 cm (pół ucha). powinno wystarczyć.
Rafal B. Opublikowano 1 Kwietnia 2008 Opublikowano 1 Kwietnia 2008 Zrób tak jak pisze Eryk. Oczywiście lotka na końcu skrzydła nie przy kadłubie.
esnow Opublikowano 1 Kwietnia 2008 Autor Opublikowano 1 Kwietnia 2008 mam taka proźbe, mialem 8 lat przerwy z RC modelami, i nie pamietam juz jak jest mocowane serwo przy lotce, (chce do kazdej lotki osobne serwo czyli dwa;)) moglby ktos zrobic zdjecie jak ma to rozwiazane w swoim modelu ? pozdrawiam i dziekuje za porady
.:figol:. Opublikowano 1 Kwietnia 2008 Opublikowano 1 Kwietnia 2008 Poniższa fotka wyjaśnia jak montowane są serwa w płacie.
esnow Opublikowano 1 Kwietnia 2008 Autor Opublikowano 1 Kwietnia 2008 czy lotke mam przykleic folia, czy lepiej zawiasy? i czy wzmocnic jakas sklejka milimetrowa kreawdz splywu od wewnatz?
Eryk Opublikowano 1 Kwietnia 2008 Opublikowano 1 Kwietnia 2008 w tym modelu możesz zastosować taśme, tylko solidnie ją przygrzej żelazkiem ( nie przypalając jej) i będzie Ci długo służyć. wzmacniać nic nie potrzeba
esnow Opublikowano 1 Kwietnia 2008 Autor Opublikowano 1 Kwietnia 2008 a jeszcze jedno takie pytanko, mocowanie popychacza na lotce, z brzegu czy centralnie na srodku lotki? pozdrawiam i dziekuje za szybkie i konkretne odpowiedzi:)
.:figol:. Opublikowano 1 Kwietnia 2008 Opublikowano 1 Kwietnia 2008 Ja zawsze mocowanie dźwigni lotki robie jak najbliżej kadłuba. Tak by przewód od serwa nie był zbyt długi, co powodowało by jakieś zakłócenia 8)
esnow Opublikowano 1 Kwietnia 2008 Autor Opublikowano 1 Kwietnia 2008 przewod do serwa puscic, przez dodatkowo zrobione otwory w zeberkach?
.:figol:. Opublikowano 1 Kwietnia 2008 Opublikowano 1 Kwietnia 2008 Tak chyba będzie najprościej Bo innego rozwiązania nie widzę.
Eryk Opublikowano 2 Kwietnia 2008 Opublikowano 2 Kwietnia 2008 Tak chyba będzie najprościej Bo innego rozwiązania nie widzę. czy najprościej to nie powiem, prościej będzie jeśli wypuści wzdłuż linii spływu, na zewnątrz. w środku, między żeberkami będzie po prostu estetyczniej
esnow Opublikowano 2 Kwietnia 2008 Autor Opublikowano 2 Kwietnia 2008 prawa lotka do góry, lewa w dól = samlot kładzie sie na lewy bok ? :roll:
Eryk Opublikowano 2 Kwietnia 2008 Opublikowano 2 Kwietnia 2008 lewa w gore, prawa w doł i lecisz w lewo.
esnow Opublikowano 2 Kwietnia 2008 Autor Opublikowano 2 Kwietnia 2008 dziekuje wszystkim za pomoc pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.