Wenar Opublikowano 26 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2014 Witam jakiś czas temu na HK zakupilem offroad petrol car najtańszy rtr. Po dotarciu silnika i dyferencjalow pojezdzilem troche bardziej extrem i niestety skonczylo się to lądowaniem na przednim lewym kole i jedna część się zlamala. Podesle zdjęcie wieczorem aby zobrazowac co to jest dokladnie. Ale mam pytanie czym mogę to skleić jest to dość mala i ruchoma czesc i zawieszeniu. Z góry dziekuje ze podpowiedzi Pozdrawian Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bart07 Opublikowano 26 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2014 Kiepsko widzę klejenie... Pokaż jaki to model, może jest to klon jakiegoś bardziej znanego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Donaro Opublikowano 26 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2014 Obawiam się że nie ma szans. Użyte materiały to najczęściej kompozyty. Nie baaaardzo chce sie tego łapać zwykły klej. Miałem taki problem z jakimś plastikiem w aucie przy siedzeniu. Mały ruchliwy element bo za każdym razem jak ktoś zmieniał ustawienia siedzenia to był obciążany. Po którejś tam nieudanej próbie sklejenia pojechałem do hurtowni klejów i pan sprzedawca obejrzał, pokiwał głową, potem dociął kawałek cienkiej siatki stalowej, dobrał klej i trzyma do dziś. Jakiś dwuskładnikowy długo schnący. Spoina po wyschnięciu ma twardość kamienia. Trzeba by oddać do obejrzenia komuś co się zna.2 opcja to dorobić element z aluminium. Bardzo często można troszkę uprościć kształt. Chyba że jakiś wygibas straszny. Pytanie czy ma wyglądać czy spełniać funkcje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wenar Opublikowano 27 Listopada 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2014 sorki za zwloke ale sa niestety tez obowiazki.. to co widac bylo klejone uhu por. niestety jest zaslaby.. pomysle nad zywica. moze zda egzamin. a ma spelniac swoja funkcje a nie wygladac. zastanawialem sie nad aluminium. niestety nie mam dostepu ani umiejetnosci aby cos takiego wykonac zbyt skomplikowane. . a jest to dokladnie ten model http://hobbyking.com/hobbyking/store/__42724__Turnigy_1_16_4WD_Nitro_Racing_Buggy_w_Upgraded_07_Engine_Ready_to_Run_.html . . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 28 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2014 ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyrax_ojz Opublikowano 28 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2014 klej będzie droższy od nowego elementu http://hobbyking.com/hobbyking/store/__14101__Front_C_Bracket_left_right_110BS_A2003_A2010_A2027_A2028_A2029_and_A3007.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bart07 Opublikowano 28 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2014 Petrol to benzynowy, ty masz na metanol . Część dokup. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wenar Opublikowano 28 Listopada 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2014 Albo jestem ulomny albo nie umiem szukac. Bo nigdy nie mogę znaleźć części zamiennych :/Dziekuje za linka..zamówiłem na wypadek dwie paczuszki musze lepiej się zapoznać z tym co gdzie jest na HK. pozdrawim i dziekuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bart07 Opublikowano 28 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2014 Na HK jest bałagan... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 2 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2014 ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi