Krzysztof Opublikowano 5 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2014 Razem z kolegą po w miarę udanym pierwszym projekcie budowy jachtu w klasie IACC 120 podjęliśmy my następne wyzwanie a dokładnie w trakcie wykonania są dwa nowe kadłuby o wymiarach 1,2 i 1,6 m . Poniżej kilka fotek z dotychczasowych prac; Poprzedni projekt o którym wspominałem wygląda tak I krótki film z pływania wprawdzie warunki były słabe ale coś zawsze widać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej351 Opublikowano 6 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2014 piękna robota . z czego robicie maszty i żagle? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysztof Opublikowano 6 Grudnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2014 Witaj W tych już pływających jachtach zastosowaliśmy rurkę aluminiową 10 mm żagle jeden to folia mylar drugi płótno parasolowe . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej351 Opublikowano 7 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2014 mam żaglówkę ETNZ po kilku koniecznych modyfikacjach i chciałbym zrobić drugi komplet żagli właśnie z takiego mylaru.gdzie można kupić odpowiedni? pozdrawiam . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysztof Opublikowano 7 Grudnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2014 mam żaglówkę ETNZ po kilku koniecznych modyfikacjach i chciałbym zrobić drugi komplet żagli właśnie z takiego mylaru.gdzie można kupić odpowiedni? pozdrawiam . Z tym jest problem ja kupiłem na allegro formatki A3 0,075 ,troszkę za gruby ale zdaje egzamin idealny był by 0,050 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysztof Opublikowano 13 Grudnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2014 Male postępy w pracach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysztof Opublikowano 15 Grudnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2014 Pierwszy kadłub wyjęty z formy jest bardzo dobrze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej351 Opublikowano 15 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2014 rewelacja! jaką długość ma ten kadłub? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysztof Opublikowano 15 Grudnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2014 rewelacja! jaką długość ma ten kadłub? Ten to 1200 mm drugi do którego przygotowujemy formę ma 1600 mm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi