matmax Opublikowano 17 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2014 Witam Panowie, w naszej osiedlowej modelarni przywróciliśmy do życia styroploter obsługiwany przez darmową aplikację Jedicut. Do pełni szczęścia brakuje mi wiedzy na tema: jak projekty z AutoCada .dxf przekonwerterować na zapis zrozumiały dla Jedicut. Ten program akceptuje rozszerzenia: .jdp / .prf / .dat W jaki sposób tworzycie projekty dla JEDICUTAa ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyCopter Opublikowano 17 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2014 Jedicut czyta DXFy 1.25. Użyj A9Converter - instalka w załączniku. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matmax Opublikowano 19 Grudnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2014 Dziękuję Andrzeju za konwerter, być może jeszcze dzisiaj przeprowadzę próby. Czy to "1.25" o którym piszesz to wersja oprogramowania Jedicut-a ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyCopter Opublikowano 19 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2014 Wersja do której Jedicut czyta DXF'y z AC. Konwerter załączyłem, bo oficjalna strona a9tech już od lat nie jest dostępna, a nie wszystkie obecnie programy typu CAD, potrafią zapisać plik w starym formacie czytelnym dla Jedicut. Warto także dodać plugin DXF http://www.aeropassion.net/theblog/post/2011/10/DXF-update-for-Jedicut Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawellukasz Opublikowano 22 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2015 Witam, Ja zbudowałem maszynkę - styroploter, uruchomiłem na jedicut i niespodzianka: proste płaty wycina normalnie, a jak różnica w wymiarach cięciw jest większa lub też stosuję skos to jedna brama porusza się w dobrym kierunku, a druga odwrotnie. Nie wiem czemu tak, to nielogiczne. Może coś źle połączyłem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi