matmax Opublikowano 17 Grudnia 2014 Opublikowano 17 Grudnia 2014 Witam Panowie, w naszej osiedlowej modelarni przywróciliśmy do życia styroploter obsługiwany przez darmową aplikację Jedicut. Do pełni szczęścia brakuje mi wiedzy na tema: jak projekty z AutoCada .dxf przekonwerterować na zapis zrozumiały dla Jedicut. Ten program akceptuje rozszerzenia: .jdp / .prf / .dat W jaki sposób tworzycie projekty dla JEDICUTAa ?
AndyCopter Opublikowano 17 Grudnia 2014 Opublikowano 17 Grudnia 2014 Jedicut czyta DXFy 1.25. Użyj A9Converter - instalka w załączniku. 1
matmax Opublikowano 19 Grudnia 2014 Autor Opublikowano 19 Grudnia 2014 Dziękuję Andrzeju za konwerter, być może jeszcze dzisiaj przeprowadzę próby. Czy to "1.25" o którym piszesz to wersja oprogramowania Jedicut-a ?
AndyCopter Opublikowano 19 Grudnia 2014 Opublikowano 19 Grudnia 2014 Wersja do której Jedicut czyta DXF'y z AC. Konwerter załączyłem, bo oficjalna strona a9tech już od lat nie jest dostępna, a nie wszystkie obecnie programy typu CAD, potrafią zapisać plik w starym formacie czytelnym dla Jedicut. Warto także dodać plugin DXF http://www.aeropassion.net/theblog/post/2011/10/DXF-update-for-Jedicut
pawellukasz Opublikowano 22 Września 2015 Opublikowano 22 Września 2015 Witam, Ja zbudowałem maszynkę - styroploter, uruchomiłem na jedicut i niespodzianka: proste płaty wycina normalnie, a jak różnica w wymiarach cięciw jest większa lub też stosuję skos to jedna brama porusza się w dobrym kierunku, a druga odwrotnie. Nie wiem czemu tak, to nielogiczne. Może coś źle połączyłem?
Rekomendowane odpowiedzi