Mieciu11 Opublikowano 26 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2014 Witam Mam problem z tą piastą: http://hobbyking.com/hobbyking/store/__36660__Prop_adapter_w_Steel_Nut_3mm_shaft_Grub_Screw_Type_EU_warehouse_.html Otóż wchodzi ona dość luźno na wał silnika co po przykręceniu powoduje dość spore wibracje. Sprawdziłem też drugą piastę, i to samo. Teraz zastanawiam się w jaki sposób je zniwelować. Próbowałem już robić wkładki z papieru ale nic to nie daje. Macie może jakieś pomysły? Najbardziej dziwią mnie jednak te dwie imbusowe śrubki które są blisko siebie. Zawsze wydawało mi się że powinny być one naprzeciw sobie. Jak wy sądzicie czy można takiej piasty normalnie używać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PK999 Opublikowano 26 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2014 Nawet w komentarzach masz napisane "Keep in mind that the screws are not facing each other." Jeśli jest luźno to masz: a.Piastę 3mm - oś 2,3mm b.Piastę 3,17mm a oś 3mm (pomyłka w zamówieniu albo w realizacji zamówienia) Albo jakąś nietypową oś - co to za silnik? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polpakpol Opublikowano 26 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2014 Tego typu piasta musi być idealnie dopasowana na wał silnika. Jak wy sądzicie czy można takiej piasty normalnie używać. Musi być ciasno inaczej nie. Śruby dociskają ją do wału ale nie jest centralnie i ma bicie (wibracje). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mieciu11 Opublikowano 26 Grudnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2014 silnik to emax 2822 czyli oś 3mm, więc wszystko powinno elegancko pasować Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przytek Opublikowano 26 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2014 Maciek wyglada na to ze albo wyslali Ci przez pomylke 3,2 mm czyli ten: http://hobbyking.com/hobbyking/store/__8889__Prop_adapter_w_Steel_Nut_M6x3_2mm_shaft_Grub_Screw_Type_.html Albo Ty przez pomylke zamowiles niewlasciwy- takie rzeczy sie po prostu niestety zdarzaja Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PK999 Opublikowano 26 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2014 W takim razie zapewne masz piastę na 3,17/3,2 0.2mm luzu to w sam raz na pasek typowego papieru drukarkowego prawie na cały obwód wałka. Do wykonania w 8 sekund i przy tym silniku wystarczające. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mieciu11 Opublikowano 26 Grudnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2014 dzięki za pomoc rzeczywiście spróbuję jeszcze z tym papierem pokombinować Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polpakpol Opublikowano 27 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2014 Papier, ewentualnie izolacja jak już Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi