Kamil6593 Opublikowano 8 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2008 A więc chciałbym sobie kupić jakiegoś helikopterka spalinowego lub elektrycznego ,i moje pytanie który będzie lepszy i tańszy w esksplotacji? Dysponuje pieniędzmi maksymalnie 7tyś i nie wiem co kupić. Doradzcie mi :shock: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Emil Opublikowano 8 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2008 Ja bym kupił spaline , lecz problem że trzeba ciągle koserwować i dolewać paliwo , a w elektryku kupujesz i tylko ładujesz. Twoja decyzja. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil6593 Opublikowano 8 Kwietnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2008 Acha dzięki to więc moze jednak eletryk choć spalina to jest zabawa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Emil Opublikowano 8 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2008 Poczekaj może jeszcze na odpowiedzi innych użytkowników :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Milko Opublikowano 8 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2008 Ja bym wziął elektryka podłączasz i latasz w spalinie bywa różnie :wink: .Jednak z czasem spalina wyjdzie taniej, i nie musisz czekać na ładowanie w wypadku małej ilości pakietów, dolewasz i latasz . Z tego co widziałem to ja bym brał któregoś z T-rex'ów Aligna http://www.rcskorpion.pl/product_info.php?cPath=160&products_id=3035 Są to dobre sprzęty, za 7tyś można złożyć już naprawdę dobrego heli, Niech się wypowiedzą bardziej rozeznani . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kareks Opublikowano 8 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2008 Ja bym wzioł T-rexa 600 Pro Nitro oczywiscie, helik spory dosc stabilny i przy tej wielkosci to elektryk wychodzi dosc drogo ze względu na pakiety (3 to nieraz mało) a paliwko dolewasz i w góre. Pozdrawiam Arek K P.S Sam mam Calibra 5 lata nieźle ale z częsciami nie jest łatwo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamil_rc Opublikowano 8 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2008 A latałeś coś już heli?? Bo gdybyś wybrał spaline to do spalinki czesci są drogie. Ja bym wybrał elektryka t-rexa 500 i do tego woreczek części zapasowych a resztę kasy bym przeznaczył na porządna aparaturę 2,4GHz oraz ładowarke i akumulatory. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kareks Opublikowano 8 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2008 Na jakie podstawie sądzisz że częsci do spalinki są wyższe od ceny do eletryka akurat u aligna ceny są te same. T-rex 600 Pro nitro (sporo czesci w alu) można już mieć za około 1800-2000 z silnikiem OS 50 Hyper. Aparatura 1500-2000 np JR 9 35 albo 2.5Ghz Osprzęt do heli gyro serwa około 1000 pln. Godzina latania na kablu 50-70. Co do częsci to lepiej wydać na instruktora niz na częsci pożytek większy moim zdaniem. No i zapach spaliny bezcenne Pozdrawiam Arek K Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamil_rc Opublikowano 8 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2008 Apropo aparatury to przy heli to tylko 2,4GHz szczególnie jak sie ma węglowa ramę. A lekcji z instruktorem nie wziąłem pod uwagę( nie wiem czemu :oops: ) A co do części zamiennych to wystarczy popatrzeć na łopaty główne do t-rexa 450, 500, 600 bo te elementy prawdopodobnie będą najczęściej wymieniane . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kreis84 Opublikowano 8 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2008 Za takie pieniążki to celowałbym w jakąś dużą spalinę, tego reksia 600 Nitro Pro którego wymienił przedmówca. A może jakiegoś Raptora (30 lub 50, np. z tąd ) - są popularne i ponoć całkiem niezłe. najczęściej im większy helik tym większa stabilność, a więc łatwiejszy w pilotażu. Z drugiej strony duże maszyny stanowią duże zagrożenie dla ludzi w razie jakiejś kraksy. Helikami wymienionymi wyżej nie polatasz sobie już na hali, tak jak ich mniejszymi odmianami jak np. MiniTitan, T-rex 450, czy HoneyBee King II. Co do aparatury to nie trzeba od razu 2000zł, przecież taki popularny (i w miarę tani MX-12) poradzi sobie nawet ze spalinowym helikiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Milko Opublikowano 8 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2008 Spokojnie :wink: . Kolega jeszcze się nie wypowiedział a my już aparatury wybieramy, zauważcie że w podpisie ma kilka modeli więc może ma już aparaturę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil6593 Opublikowano 8 Kwietnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2008 Chyba wybiore Raptora 90 3D.Heliki jakie już miałem to spalinowego Hirobo SST-Eagle Freya. , elektrycznego T-REX450SE oraz lame V3 , a moja aparatura: JR x9303 czy coś tam takiego :twisted: . Podobała mi się kiedyś spalina ale to było ze dwa lata temu i musiałem ja sprzedać ,a teraz mnie znów naleciało na helika i chyba kupie Raptora 90 3D . :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil6593 Opublikowano 8 Kwietnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2008 A musze zmieniać aparature? konieczne? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kareks Opublikowano 8 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2008 Apki nie musisz zmieniać, a co do Raptora 90 to stara konstrukcja i wielu się jej pozbywa więc możesz go kupić z drugiej ręki za małe pieniądze nieraz prawie nie latany. Jak chcesz czyms zaimponowac to polecam heliki JR-a Vibe 90 a jeszcze lepiej Sylphide 90 z kitem do F3C to juz górna półka w heli. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil6593 Opublikowano 8 Kwietnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2008 Ale to czy wkoncu opłaci mi sie Raptora 90? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baczek Opublikowano 8 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2008 mój "kolega" modelarz z tbg ma t-rexa dał kilka tys ale jest super filmiki www.zonk-team.reyu.net.pl/t600_1.wmv http://zonk-team.reyu.net.pl/t600_2.wmv Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kareks Opublikowano 8 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2008 Ja bym Raptora 90 nie brał z tego co wiem to sporo osób się ich pozbyło i poprzesiadali się na T-rexy 600. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil6593 Opublikowano 8 Kwietnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2008 Wolałbym spaline co prawda ale juz sam niewiem :roll:, a moża macie jakies sprawdzone spalinki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kareks Opublikowano 8 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2008 Zapytaj chłopaków na Waldorf Team (forum dotyczące czysto heli) zobacz tamtejsze posty może ci się coś bardziej rozjaśni. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil6593 Opublikowano 8 Kwietnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2008 A masz adres tej stronki? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.