Kamil6593 Opublikowano 9 Kwietnia 2008 Autor Opublikowano 9 Kwietnia 2008 Witam Po dłuższych namyślaniach pomyślałem że kupię T-rex600N ,a jeśli mi go odradzicie to zmienie plany i kupie/zrobie jakiegoś giganta (samolot) .
Emil Opublikowano 9 Kwietnia 2008 Opublikowano 9 Kwietnia 2008 T-rex600N to nawet fajny modelik ale ciekawe jak własciwośći lotne i czy jest dobry. :wink:
Peter Opublikowano 9 Kwietnia 2008 Opublikowano 9 Kwietnia 2008 Sugeruje zmnienic tytul na cos mowiacy. Tytul o niczym,bedzie problemem. Ja juz nie wiem czy problem to aparatura-sugeruje uzywac poprawna nazwe,czy problem to helikopter.Jego kupno czy parametry. Czas na zmiany 24h,potem temat do kosza.
Peter Opublikowano 9 Kwietnia 2008 Opublikowano 9 Kwietnia 2008 No jesk ekstra.Wyedytuj swoje posty (ostani) a ja zaraz po Tobie.
adi-000 Opublikowano 9 Kwietnia 2008 Opublikowano 9 Kwietnia 2008 kupie/zrobie jakiegoś giganta (samolot) a masz już jakieś "samoloty" w swoim dorobku,m czy może dopiero planujesz je robić??
Kamil6593 Opublikowano 11 Kwietnia 2008 Autor Opublikowano 11 Kwietnia 2008 Kamil6593 napisał/a: kupie/zrobie jakiegoś giganta (samolot) a masz już jakieś "samoloty" w swoim dorobku,m czy może dopiero planujesz je robić?? Jakbyś czytał w powitalni to byś się dowiedziałe że modelarstwem interesuję się od 8 lat , a więc chyba mówi samo za siebie.Co do gigantów miałem extre 330 2 m rozpiętości , katane 1,50, i obecnie pitss 2metry rozpiętosci .Codo pitsa to juz mi sie nudzi bo przewożenie gona lotnisko to nie byle sztuka i dwupłaty są drogie , a szczególnie przy rozbiciu to setki złotych idzie do gleby. :evil:
kareks Opublikowano 11 Kwietnia 2008 Opublikowano 11 Kwietnia 2008 No i jak tam z wyborem cos sie bardziej rozjasniło zobacz jeszcze ten wątek http://heli.waldorf.pl/viewtopic.php?t=2620&postdays=0&postorder=asc&start=0&sid=92f03080022c3b484dfa05d6969d5e77 jest tez Vibe 90 oba sprzęty są super coś jak merce w swojej klasie, częsci dostępne w kraju lub w anglii (przesyłka zwykle 4-7 dni) a ceny często lepsze od krajowych. Pozdrawiam
Kamil6593 Opublikowano 12 Kwietnia 2008 Autor Opublikowano 12 Kwietnia 2008 Chyba go kupie bo w sam raz mi sie podoba . Dzięki ,pogadam z tamtym gościem to się dowiem o wszystko.
Formica Opublikowano 15 Kwietnia 2008 Opublikowano 15 Kwietnia 2008 Co do ceny eksploatacji, wg mnie różnic nie ma. Różnica polega na tym, ze na elektryka musisz (mowa o klasie np 50) wywalic na dzien dobry ponad tysiac na zasilanie jesli chcesz cokolwiek polatac. Spaline masz "na raty" bo kupowujesz co jakiś czas paliwo. Jednakże banka paliwa nitro 16% to koszt 89zl za 5L. A schodzi naprawdę szybko. 350ml wypala w jakies 10-15min. Wszystko zalezy od tego jak latasz i ile latasz. Ja potrafie za jednym posiedzeniem wlanac cały baniak. Do tego trzeba wziac rezerwe w elektryku na to, ze czasami może pasc jakas cela w pakiecie, co mi się zdażało i wedy trzeba kombinować. Co do kosztów świec nie jest tak zle. Mnie na razie starczają na długo. Juz 10tą banke latam na jednej świecy i nie padła. Helika klasy 90 odradzam. To są straszne smoki paliwowe. Wg mnie złotym środkiem jest helik klasy 50. I tu też wszystko zależy od tego co chcesz robić. Jesli bawić się w statykę i w przyszłości jakieś starty w zawodach to tylko 90tka. Ale musisz mieć dużo pieniedzy. Podobno mistrz świata w F3C wypala dziennie 3 bańki, wiec daleko nam do tego. Można walczyć na rodzimym podwórku ale tu też są wymiatacze. Tak więc polecam latanie rekraacyjne a do tego najlepszym modelem jest klasa 50. Ja zaczynałem od małego elektryka i teraz żałuje (choć możliwość polatania na skrawku zieleni w przerwie w pracy to wielka zaleta). 50tka jest bardzo stabilna, trzeba tylko sie przyzwyczaić do huku (spalina) jaki generuje co powoduje strach i blokade psychiczną na początku. Potem to już świetna zabawa. T rex 600N to dobry wybór. Bardzo dużo ludzi go kupuje w Polsce co powoduje, że części zamienne są tanie. Ale nie powinno się nastawiać na kretobicie tylko na latanie.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.