choina Opublikowano 9 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2008 Czym wycinacie otwory w masce z laminatu? Próbowałem nożykiem ale jakoś nie idzie równo wyciąć, pęka i strzępi się :? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czaja18 Opublikowano 9 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2008 W masce jeszcze nic nie wycinałem ale do kadłuba użyłem połamany okrągły pilnik iglak założony na wiertarke. Idzie w miare szybko i równo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karlem Opublikowano 9 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2008 ...ołówek, wiertło fi 1,5 mm, laubzega/włośnica, drobny pilnik/papier ścierny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boogie Opublikowano 9 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2008 dremel- najpierw wiertla, potem mozna z grubsza frezem lub nawet tarcza tnaca, nastepnie papier scierny na takim gumowym bebnie. Koncze recznie- papier scierny na roznych klockach, pilnikach, rurkach- co akurat wpadnie pod reke. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hubert_tata Opublikowano 9 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2008 Coś wysokoobrotowego i narzędzie z drobnym ziarnem - krawędzie otworów będą jak brzytwa Np szlifierka dremelopodobna i dedykowane do niej ściernice. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Opublikowano 9 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2008 Coś wysokoobrotowego i narzędzie z drobnym ziarnem - krawędzie otworów będą jak brzytwa Np szlifierka dremelopodobna i dedykowane do niej ściernice. Dodałbym jeszcze maskę przeciwpyłową.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
armand Opublikowano 9 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2008 Dremelek i jeszcze raz dremelek :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karlem Opublikowano 9 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2008 ...ta,dremelek i pylica, albo inne 'szczęście' dlatego najpierw laubzega :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
instruktor Opublikowano 9 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2008 "dlatego najpierw laubzega " Tak Karol masz rację ,ale trzeba jeszcze umieć się nią posługiwać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
armand Opublikowano 9 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2008 laubzega to jest dobra jak się ma podejście :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
choina Opublikowano 10 Kwietnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2008 Labzega u mnie się nie sprawdzi nie ma podejścia. Najlepszy chyba będzie dremel, którego nie posiadam Dzięki panowie za pomoc, teraz już wiem co i jak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boogie Opublikowano 10 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2008 Ja kupilem chyba Toye (taka czerwona) jakis czas temu za 30zl. Bardzo dobrze sie spisuje do dzisiaj (chociaz czesciej stosuje dremela). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.