Skocz do zawartości

Arcticglow

ralfbo

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Przymierzam się do przejścia z dotychczas używanego paliwa Contest 10 ,na paliwo Arcticglow 10. Używam silników 2 takt. Osmax.

Jeśli ktoś ma doświadczenie zwiazane z tym paliwem , to proszę o info.

Opublikowano

Ja uzywam 10% 19 syntetyku na 4 takcie.Dziala bardzo dorze obroty stabilne i niegasnie.

Co do 2 taktu to probowalem odpalic go na paliwie 1% nitro i powiem szczeze ze niepolecam.

Co do jakosci paliw to za tę cene pierwsza klasa .Zadnych nagarów na silniku niezalepia zaworów.

Opublikowano

Powtórzę za kolegą, latam na A10/19TLRD w os 91 4-t. Paliwo ok, obroty stabilne, nic się nie zakleja. Ściągałem na początku eksploatacji, dla pewności pokrywę zaworów, czyściutko, żadnej dziwnej mazi tam nie znalazłem, olej płynny a silnik pracował już na tym paliwie dobre 2 godziny.

Jednym słowem polecam.

Opublikowano

To ja też dorzucę parę gr. Paliwo na oleju TlRD moim zdaniem jest najlepsze dla 4 suwów. Kiedyś juz tu była dyskusja na ten temat, ja broniłem, inni koledzy atakowali. W swoich 4suwach na poczatku stosowałem contesta. Po wlaniu Arcticglowa już na samym poczatku było widać poprawę- wolne obroty super stabilne i niższe. Wysokie obroty w Saito 91 wyższe o około 500 obr. I apetyt silnika na to paliwo jest mniejszy.

Ja mam dobrze, bo znam producenta i na zamówienie do mojego nowego modelu - Funtana s90 i Saito 125- zrobili mi na zamówienie A2019TLRD. Po prostu rewelacja!!!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.