Krzysiek M Opublikowano 31 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2015 Witajcie . Latam sobie dziś kolegi copterem na sali gimnastycznej na wyżej wymienionej aparaturze. Wszystko pięknie , miód i kolor .Ląduję a tu nagle aparatura się wyłącza, sama z siebie . Pozostało tylko niebieskie podświetlenie , aparatura nie daje znaku życia.Całe szczęście że model był już na Ziemi i nic się nie stało . Mieliście kiedyś takie zdarzenie z jakimś nadajnikiem graupnera hott? Dla mnie to jest niedopuszczalne . Nie wiem co się stało , ale nie rozumiem , czemu niektórzy tak się podniecają tymi nowymi hottami skoro wychodzą takie rzeczy.?Nie jest to moje radio , napisałem na prośbę mojego kolegi . Jeśli coś wiecie na ten temat to proszę o sugestie . -Krzysiek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toofast Opublikowano 31 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2015 Z jednej strony to dobrze, latwiej przewaznie jest naprawic cos co nie dziala niz to co dziala troche To tylko elektronika - nigdy nie ma pewnosci ! Sprawsz modul zasilania i stabilizacji - zaraz za bateria Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek M Opublikowano 31 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2015 Kolega już posprawdzał . Brak śladów uszkodzenia, przepalenia, jakichkolwiek niepokojących zmian . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toofast Opublikowano 31 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2015 Musisz posprawdzac napiecia w czesci zasilajacej - moze sa blisko wtyku baterii kondensatory elektrolityczne - zazwyczaj sluza do filtracji - najlatwiej sprawdzic zasilanie na nich. Zdjecia pomoga. To warto zrobij jako pierwsze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek M Opublikowano 31 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2015 Ok , ale to już myślę że jutro , poproszę kolegę to cyknie jakieś foto -Krzysiek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kamyczek_RC Opublikowano 1 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2015 I oczywiście dlatego że zobaczyłeś niebieski ekran radio jest złe . Na moje oko to kolega wyłączył sobie alarmy i głośnik do tego próg alarmu ustawił na off lub napięcie ogniwa 1S lipo takim sposobem zanim radio zdążyło dotrzeć do progu rozładowania LIPO w 4 celach NIMH zostało -30% energii i radio zgasło . Jeśli się jednak mylę to sprzęt odsyła się do serwisu a z wiedzą amatora grzebie się mówiąc delikatnie w nosie . Nie spotkałem się z sytuacja by takie radio zgasło w locie chyba że nie wstało po aktualizacji z różnych przyczyn . Z opinią o sprzęcie poczekał bym do wyjaśnienia sytuacji bo w tej chwili to może okazać się że wina nie leży po stronie sprzętu a operatora . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeBe Opublikowano 1 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2015 Nie spotkałem się z sytuacja by takie radio zgasło w locie ... Zawsze kiedyś jest ten pierwszy raz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek M Opublikowano 1 Lutego 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2015 Żadnych aktualizacji z tego co wiem kolega nie robił , po prostu latał jakiś czas na takim jakim dostał ze sklepu. Wszystko było ok do wczorajszej przygody.Radio było ustawione tak : Jeszcze przed startem patrzyłem na "ilość baterii" , pokazywało twardo 5,1V .JA nie oceniam, tylko dla mnie takie "zachowanie" nadajnika jest nienormalne , ale jako AMATOR a nie zawodnik(latacz) F3 coś tam , po prostu grzecznie pytam, i liczę na jakąś pomoc. -Krzysiek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kamyczek_RC Opublikowano 4 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2015 Przede wszystkim zrobił bym aktualizację oprogramowania przez USB korzystając z programu do aktualizacji . Jest tam opcja awaryjnego przywracania oprogramowania , o ile nie uda się tego zrobić w sposób klasyczny . wszystko co potrzebne znajdziesz na stronie Graupnera i o ile ta operacja nie przyniesie skutku radio w paczkę i do sprzedawcy lub producenta nic więcej z tym nie zrobisz ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek M Opublikowano 4 Lutego 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2015 Kamil paczka już poszła do sprzedawcy, zobaczymy co tam nam powiedzą - Krzysiek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeBe Opublikowano 4 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2015 Nic Ci nie powiedzą. Dostaniesz działającą aparaturę i tyle. Jako i ja dostałem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek M Opublikowano 4 Lutego 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2015 No inaczej sb tego nie wyobrażam Interesuje mnie tylko co było przyczyną takiego zachowania , niech serwis popatrzy co się stało , powiedzą czy to jakies uszkodzenie , czy jakiś błąd. Nie chce powtórki z rozrywki . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeBe Opublikowano 4 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2015 Mój bluescreen naprawili na gwarancji, odesłali, nic więcej nie powiedzieli. Na razie się nie powtórzył :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek M Opublikowano 4 Lutego 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2015 dobrze i nie dobrze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Francka Opublikowano 4 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2015 Wynika z tego , że" Grauper " nie taki dobry jak Turnigi mi tam bluescren nie wyskakuje. Mój bluescreen naprawili na gwarancji, odesłali, nic więcej nie powiedzieli. Na razie się nie powtórzył :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi