mar11 Opublikowano 1 Lutego 2015 Opublikowano 1 Lutego 2015 witam posiadam aparaturę spektrum DX6 ( jest to model w czarnej obudowie ) problem jest z bindowaniem, a mianowicie po podłączeniu odbiornika do zasilania i włożeniu zworki dioda zaczyna migać i gdy włączę radio to się nie binduje odbiornik cały czas miga, Sprawdzałem na radiu kolegi i mój odbiornik się zbindował ,czyli radio padło czy ktoś z kolegów miał może taki przypadek.
f-150 Opublikowano 1 Lutego 2015 Opublikowano 1 Lutego 2015 W jaki sposób bindujesz i jak daleko jest odbiornik od nadajnika?
Elkojote Opublikowano 1 Lutego 2015 Opublikowano 1 Lutego 2015 A kolega ma też dx6 ? Bo niektóre odbiorniki nie będą się bindować z każdym radiem . Pisze w instrukcji z jakim modelem się nie binduje . Rozumiem że proces bindowania wykonujesz poprawnie ?
mar11 Opublikowano 1 Lutego 2015 Autor Opublikowano 1 Lutego 2015 odbiornik ten był już zbindowany , dzisiaj latałem i po drugim lądowaniu wymieniłem pakiet w modelu i zero odzewu tak jak by zasilanie nie dochodziło do odbiornika
Elkojote Opublikowano 1 Lutego 2015 Opublikowano 1 Lutego 2015 Jak u kolegi dziala tzn. że dobry może naprawde cos z zasilaniem ? Mierzyleś ile z regulatora wychodzi na odbiornik i czy wychodzi coś ?
f-150 Opublikowano 1 Lutego 2015 Opublikowano 1 Lutego 2015 Gdyby nie było zasilania to dioda by nie działała. Zbinduj z większej odległości.
mar11 Opublikowano 1 Lutego 2015 Autor Opublikowano 1 Lutego 2015 proces bindowania wykonuje poprawnie bo już go kiedyś bindowałem z wiekszej odległosci tez nie dziala na radiu wyskakuje komunikat BIN FAILED
Elkojote Opublikowano 1 Lutego 2015 Opublikowano 1 Lutego 2015 Mi kiedyś gość wysłał pare odbiorników ponoć z dx7 się bindowały a z moim dx7s nie było szans . Kupilem inny i bez problemu ale ty piszesz że raz ci sie udało to dziwne . A masz serwa podpietę jak bindujesz ? Mi kiedyś za cholere nie chciał sie zbindować z podpietymi serwami ,wypiąłem wszystko zostawilem tylko zasilanie i jak się zbindował to popodpinałem reszte.
mar11 Opublikowano 1 Lutego 2015 Autor Opublikowano 1 Lutego 2015 serwa mam odpiete a binduje nastepujaco wpinam zworke do odbiornika w miejsce bindowania podpinam zasilanie i zaczyna migac dioda w odbiorniku , nastepnie włączam radio i wchodze w tryb bindowania i nic ....... prubowałem u kolegi i moj odbiornik z jego radiem sie binduje bez problemu a natomiast moje radio z jego odbiornikami nie dziala, kolega stwierdził ze na 100% poszło radio jutro wysle go do sklepu . Dodam ze jest to radio nowe dopiero co kupione .
Elkojote Opublikowano 1 Lutego 2015 Opublikowano 1 Lutego 2015 Napisz co było jak już dojdziecie do tego , bo skoro inne odbiorniki też testowaliście i nic to kto wie czy nie radio bo jak udało się zbindować za pierwszym razem to bindować też umiecie .
f-150 Opublikowano 1 Lutego 2015 Opublikowano 1 Lutego 2015 Zbinduj w inny sposób.Przytrzymaj czarny przycisk i włącz radio
mar11 Opublikowano 1 Lutego 2015 Autor Opublikowano 1 Lutego 2015 z czarnym przyciskiem tez próbowałem i nic
zbyszek78 Opublikowano 1 Lutego 2015 Opublikowano 1 Lutego 2015 To jest nowy nadajnik? Jeżeli tak to sprawdź czy obsługuje dsm2 czy już tylko dsmx. Nowe nie wspierają już dsm2, zmieniły się przepisy.
zbyszek78 Opublikowano 1 Lutego 2015 Opublikowano 1 Lutego 2015 A czym zasilasz odbiornik? Kiedyś też miałem problem z bindowaniem gdy zasilałem z ESC zmieniłem na inny i poszło, można też próbować z 4 baterii AA.
Pablo_433 Opublikowano 3 Lutego 2015 Opublikowano 3 Lutego 2015 miałem taki sam problem z DX7 wysłałem do sklepu i oni powiedzieli ,że wszystko ok .Odesłali i na nowo to samo po wyłączeniu nadajnika od nowa bindowanie i model poszedł w kreta -posłuchałem kolegów i zastosowałem moduł FrSky i od tego czasu święty spokój .Co się okazało moduł nadawczy walniety to była przyczyna 1
mar11 Opublikowano 6 Lutego 2015 Autor Opublikowano 6 Lutego 2015 radio już dotarło do sklepu i pan powiedział ze jest problem bo on też nie możne go zbindować i ma go odesłać do serwisu . Czy ktoś wie jak długo będzie to trwało i ile mają na to czasu.
f-150 Opublikowano 6 Lutego 2015 Opublikowano 6 Lutego 2015 Zależy czy pojedzie do Niemiec.Jeżeli tak to ok.2-3 tygodnie.Najpierw trafi do Scorpio jako dystrybutora na Polskę.
Grzesiek . Opublikowano 6 Lutego 2015 Opublikowano 6 Lutego 2015 Marcin z tego co wiem to dx6 ma 10 pamięci modelu czy problem występuje tylko na jednej czy na wszyskich albowiem ma to znaczenie bo obecnie użytkuję dx8 i na pamieci nr 4 nie mogę zbindowac żadnego modelu ale na pozostałych wszystko działa poprawnie może to taka bolączka spektrum chociaż przyznam że oprócz tego problemu nadajnik działa bez zarzutu.
mar11 Opublikowano 7 Lutego 2015 Autor Opublikowano 7 Lutego 2015 na żadnym z pamięci modelu ie dało się zbindować
Rekomendowane odpowiedzi