mar11 Opublikowano 1 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2015 witam posiadam aparaturę spektrum DX6 ( jest to model w czarnej obudowie ) problem jest z bindowaniem, a mianowicie po podłączeniu odbiornika do zasilania i włożeniu zworki dioda zaczyna migać i gdy włączę radio to się nie binduje odbiornik cały czas miga, Sprawdzałem na radiu kolegi i mój odbiornik się zbindował ,czyli radio padło czy ktoś z kolegów miał może taki przypadek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
f-150 Opublikowano 1 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2015 W jaki sposób bindujesz i jak daleko jest odbiornik od nadajnika? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elkojote Opublikowano 1 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2015 A kolega ma też dx6 ? Bo niektóre odbiorniki nie będą się bindować z każdym radiem . Pisze w instrukcji z jakim modelem się nie binduje . Rozumiem że proces bindowania wykonujesz poprawnie ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mar11 Opublikowano 1 Lutego 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2015 odbiornik ten był już zbindowany , dzisiaj latałem i po drugim lądowaniu wymieniłem pakiet w modelu i zero odzewu tak jak by zasilanie nie dochodziło do odbiornika Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elkojote Opublikowano 1 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2015 Jak u kolegi dziala tzn. że dobry może naprawde cos z zasilaniem ? Mierzyleś ile z regulatora wychodzi na odbiornik i czy wychodzi coś ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
f-150 Opublikowano 1 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2015 Gdyby nie było zasilania to dioda by nie działała. Zbinduj z większej odległości. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mar11 Opublikowano 1 Lutego 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2015 proces bindowania wykonuje poprawnie bo już go kiedyś bindowałem z wiekszej odległosci tez nie dziala na radiu wyskakuje komunikat BIN FAILED Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elkojote Opublikowano 1 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2015 Mi kiedyś gość wysłał pare odbiorników ponoć z dx7 się bindowały a z moim dx7s nie było szans . Kupilem inny i bez problemu ale ty piszesz że raz ci sie udało to dziwne . A masz serwa podpietę jak bindujesz ? Mi kiedyś za cholere nie chciał sie zbindować z podpietymi serwami ,wypiąłem wszystko zostawilem tylko zasilanie i jak się zbindował to popodpinałem reszte. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mar11 Opublikowano 1 Lutego 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2015 serwa mam odpiete a binduje nastepujaco wpinam zworke do odbiornika w miejsce bindowania podpinam zasilanie i zaczyna migac dioda w odbiorniku , nastepnie włączam radio i wchodze w tryb bindowania i nic ....... prubowałem u kolegi i moj odbiornik z jego radiem sie binduje bez problemu a natomiast moje radio z jego odbiornikami nie dziala, kolega stwierdził ze na 100% poszło radio jutro wysle go do sklepu . Dodam ze jest to radio nowe dopiero co kupione . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elkojote Opublikowano 1 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2015 Napisz co było jak już dojdziecie do tego , bo skoro inne odbiorniki też testowaliście i nic to kto wie czy nie radio bo jak udało się zbindować za pierwszym razem to bindować też umiecie . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
f-150 Opublikowano 1 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2015 Zbinduj w inny sposób.Przytrzymaj czarny przycisk i włącz radio Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mar11 Opublikowano 1 Lutego 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2015 z czarnym przyciskiem tez próbowałem i nic Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbyszek78 Opublikowano 1 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2015 To jest nowy nadajnik? Jeżeli tak to sprawdź czy obsługuje dsm2 czy już tylko dsmx. Nowe nie wspierają już dsm2, zmieniły się przepisy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mar11 Opublikowano 1 Lutego 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2015 obsługuje dsm2 i dsmx Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbyszek78 Opublikowano 1 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2015 A czym zasilasz odbiornik? Kiedyś też miałem problem z bindowaniem gdy zasilałem z ESC zmieniłem na inny i poszło, można też próbować z 4 baterii AA. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo_433 Opublikowano 3 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2015 miałem taki sam problem z DX7 wysłałem do sklepu i oni powiedzieli ,że wszystko ok .Odesłali i na nowo to samo po wyłączeniu nadajnika od nowa bindowanie i model poszedł w kreta -posłuchałem kolegów i zastosowałem moduł FrSky i od tego czasu święty spokój .Co się okazało moduł nadawczy walniety to była przyczyna 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mar11 Opublikowano 6 Lutego 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2015 radio już dotarło do sklepu i pan powiedział ze jest problem bo on też nie możne go zbindować i ma go odesłać do serwisu . Czy ktoś wie jak długo będzie to trwało i ile mają na to czasu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
f-150 Opublikowano 6 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2015 Zależy czy pojedzie do Niemiec.Jeżeli tak to ok.2-3 tygodnie.Najpierw trafi do Scorpio jako dystrybutora na Polskę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzesiek . Opublikowano 6 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2015 Marcin z tego co wiem to dx6 ma 10 pamięci modelu czy problem występuje tylko na jednej czy na wszyskich albowiem ma to znaczenie bo obecnie użytkuję dx8 i na pamieci nr 4 nie mogę zbindowac żadnego modelu ale na pozostałych wszystko działa poprawnie może to taka bolączka spektrum chociaż przyznam że oprócz tego problemu nadajnik działa bez zarzutu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mar11 Opublikowano 7 Lutego 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2015 na żadnym z pamięci modelu ie dało się zbindować Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi