matmax Opublikowano 4 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2015 Tomasz, jeżeli zdecydujesz się na ten silnik z HK zerknij TUTAJ Ja właśnie się do niego przymierzam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad_P Opublikowano 4 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2015 Lepiej kupić lżejszy silnik i wsadzić większy pakiet, który wystarczy na znacznie dłuższe loty niż pakować takiego potwora do lekkiego modelu. Słuchaj się Wojtka bo chłop wie co pisze bo pisze z praktyki i doświadczenia. Za zaoszczędzoną kasę lepiej kupić dodatkowy pakiet. Silniki RAY 3542, 3548, czy SK3 3858 840kv to i tak dla tego modelu aż za wiele. Ponadto po co Ci silnik do modelu o wadze 4kg bo ten silnik (MEGA) pociągnie bez problemów i taki model. PS To co piszą sprzedawcy trzeba brać z pewną rezerwą. Chcą sprzedać to co jest najdroższe i się nie dziwię, ale modelarz nie musi wcale iści za namową sprzedawcy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oko 007 Opublikowano 5 Lutego 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2015 Wiem Konradzie że Wojtek to dobry modelarz z głową i praktyką bo śledzę jego i twoje posty też a co do megi to producent tego modelu taki poleca, wiec dlatego się nad nim zastanawiam a z racji tego że był by to już 3 mój silnik w tym modelu to chciał bym żeby był ostatnim Bardzo wam jeszcze raz wszystkim dziękuję za wszelakie podpowiedzi bo modelarz ze mnie kiepski. A zasadę mam taką że mądrzejszego od siebie zawsze posłucham Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oko 007 Opublikowano 17 Marca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2015 Nadszedł czas na ulotnienie proximy. Zamówiłem 2 silniki pierwszy to turnigy SK3 840 kv a drugi też turnigy tylko że 35-48 900 kv . Po chwili namysłu i przymiarek silników wybór padł na sk3 z racji tego że było go znacznie łatwiej zamontować a wagowo wychodził tylko 10 g więcej. Podczas pomiarów przy śmigle 13-7 wyniki były następujące Pakiet 3s= 28A 300 W Pakiet 4s=40A 530 W Pod spodem kilka zdjęć modelu 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi