skuter Opublikowano 9 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2015 Witam Trafił do mnie model extra 330 od The World Model. W planach mam przystosować go do akrobacji 3D. Rozpiętość 165 cm. Powierzchnia 51,4 dm. Napęd Webra 91. Po usunięciu kilku zbędnych detali i wymianie podwozia i rury skrzydeł na węglowe odchodziłem go o 350g. Planowana waga do lotu 3,5 kg. Prace trwają więc reszta na bieżąco. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
diabolo Opublikowano 9 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2015 czesc będe sledził temat bo mam podobną extre 1.65 tyle ze EP tez chce sie zmiescic w 3.5kg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skuter Opublikowano 16 Lutego 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2015 Trochę ostatnio podłubałem efektem czego jest ustawiona geometria płatowca, wklejone zawiasy, wklejone stateczniki, zamontowany napęd SW i SK, przód modelu zabezpieczony przed paliwem żywica oraz wylaminowane mocowanie podwozia. Serwa cyfrowe Sanwa 94835 8,9kg przy 6V. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skuter Opublikowano 1 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2015 Po dłuższej przerwie Extra została zdjęta z sufitu i prace ruszyły dalej. Płatowiec skończony, napędy sterów zrobione, Webra i wydech zamontowany, instalacja paliwowa zrobiona. Trwa montaż elektroniki. Pozostał montaż serw do gazu i regulacji składu mieszanki oraz wyłącznika. Po dłuższej przerwie Extra została zdjęta z sufitu i prace ruszyły dalej. Płatowiec skończony, napędy sterów zrobione, Webra i wydech zamontowany, instalacja paliwowa zrobiona. Trwa montaż elektroniki. Pozostał montaż serw do gazu i regulacji składu mieszanki oraz wyłącznika. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi