skuter Opublikowano 9 Lutego 2015 Opublikowano 9 Lutego 2015 Witam Trafił do mnie model extra 330 od The World Model. W planach mam przystosować go do akrobacji 3D. Rozpiętość 165 cm. Powierzchnia 51,4 dm. Napęd Webra 91. Po usunięciu kilku zbędnych detali i wymianie podwozia i rury skrzydeł na węglowe odchodziłem go o 350g. Planowana waga do lotu 3,5 kg. Prace trwają więc reszta na bieżąco.
diabolo Opublikowano 9 Lutego 2015 Opublikowano 9 Lutego 2015 czesc będe sledził temat bo mam podobną extre 1.65 tyle ze EP tez chce sie zmiescic w 3.5kg
skuter Opublikowano 16 Lutego 2015 Autor Opublikowano 16 Lutego 2015 Trochę ostatnio podłubałem efektem czego jest ustawiona geometria płatowca, wklejone zawiasy, wklejone stateczniki, zamontowany napęd SW i SK, przód modelu zabezpieczony przed paliwem żywica oraz wylaminowane mocowanie podwozia. Serwa cyfrowe Sanwa 94835 8,9kg przy 6V.
skuter Opublikowano 1 Czerwca 2015 Autor Opublikowano 1 Czerwca 2015 Po dłuższej przerwie Extra została zdjęta z sufitu i prace ruszyły dalej. Płatowiec skończony, napędy sterów zrobione, Webra i wydech zamontowany, instalacja paliwowa zrobiona. Trwa montaż elektroniki. Pozostał montaż serw do gazu i regulacji składu mieszanki oraz wyłącznika. Po dłuższej przerwie Extra została zdjęta z sufitu i prace ruszyły dalej. Płatowiec skończony, napędy sterów zrobione, Webra i wydech zamontowany, instalacja paliwowa zrobiona. Trwa montaż elektroniki. Pozostał montaż serw do gazu i regulacji składu mieszanki oraz wyłącznika.
Rekomendowane odpowiedzi