Krzycho Opublikowano 13 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2016 Powiedz jakie ty masz śmigło bo gws to nie mogę znaleźć. Są jakieś nylonowe żółte,czarne,,kavan" albo do dronów w kompletach lewe prawe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tabul Opublikowano 15 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2016 Aktualnie mam śmigło APC 6x4 kompozytowe popielate (USA). Miałem dwa, ale niestety jedno "odfrunęło" w czasie lotu...jak kamień w wodę . Pękły gumki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMC Opublikowano 15 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2016 Pękły gumki To poczekaj trochę, będziesz miał więcej śmigiełek, tylko mniejszych . Krzysiu :http://www.nastik.pl/smigla-naped-bezposredni-c-67_74.html . Spróbuj także z "trójkami" HD, ale bierz wtedy mniejszy skok, np. zamiast dwójki 6x4 > trójka 6x3 HD. Silnik będzie nieco bardziej obciążony, trójłopatowe ma nieco niższą efektywność, ale za to inne mocne zalety - wypróbuj sam. Aha, zwiększ wtedy nieco wykłon (skłonu nie musisz zmieniać), tak o 1 ...1,5 stopnia gdzieś. Możesz zacząć ostrożnie od 0,5 stopnia. Powodzenia . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzycho Opublikowano 16 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2016 Ja na tym silniku co masz 2840obr. I czarnym śmigło 6x4 kevan przy wadze modelu 248g nie mogę zrobić zawisu. Na emaxie 2205/22 z 8x3.5 wadze 240g zawis 10s i lepiej idzie pionowo. Regulator to redox 12A pakiet 440 30C Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tabul Opublikowano 18 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2016 Krzysiu opisz Twój model i może jakaś fotka. Mam tez w zapasie ten silnik (2205) i nie wiem który będzie lepszy do mojego modelu. Waga też ok. 240g. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzycho Opublikowano 19 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2016 Problem był ze smiglem chyba. kupiłem apc 6x4 i jest lepiej te czarne kevan ma całkiem inny profil . Ale jak przestanie wiać to będę mógł sprawdzić dokładnie Model to" halny" motylastego tylko z podkładu 5mm i klejony na żywice więc ciężki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzycho Opublikowano 24 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2016 Problem był ze smiglem chyba. kupiłem apc 6x4 i jest lepiej te czarne kevan ma całkiem inny profil . Ale jak przestanie wiać to będę mógł sprawdzić dokładnie Model to" halny" motylastego tylko z podkładu 5mm i klejony na żywice więc ciężki. Jestem po locie na apc 6x4 Regulator nie wyrabia redox12A bo jak chcę zrobić zawis to odcina całkowicie silnik i awaryjnie ląduje. Pakiet 20c Na pakiecie 30c jakoś daję radę tylko regulator chyba spale. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tabul Opublikowano 1 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2016 Mam podobny problem Krzysiu. Mam ten sam osprzęt w Bzygu co Ty i mogę latać spokojnie plus pętle, beczki ale z zawisu nici. W zasadzie jest mi to niepotrzebne skoro nie latam w hali. Mimo to model po starcie z ręki szybko nabiera potrzebny pułap. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMC Opublikowano 1 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2016 Jestem po locie na apc 6x4 Regulator nie wyrabia redox12A bo jak chcę zrobić zawis to odcina całkowicie silnik i awaryjnie ląduje. Pakiet 20c Na pakiecie 30c jakoś daję radę tylko regulator chyba spale. O APC coś wspominałem... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tabul Opublikowano 28 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2017 Wreszcie mogę pochwalić się lotami "halowego" BZYGA na wolnej przestrzeni Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tabul Opublikowano 5 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2017 jeszcze jeden krótki locik https://www.youtube.com/watch?v=zae3E6ccaO8 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi