Marcin_Matejko Opublikowano 15 Lutego 2015 Opublikowano 15 Lutego 2015 Witam szanowne grono modelarskie , Nazywam się Marcin mieszkam w Świdnicy modelarstwem zajmuję się ponad 30 lat. rożne dziedziny naszego pięknego hobby się przewinęły przez moje łapki, głównie jednak gustuję w modelarstwie redukcyjnym statycznym popularnych plasticzakach. Przeważnie robię miniatury samolotów polskiej konstrukcji z lat trzydziestych i amerykańskich wyścigówek z Pucharu Thopsona lub Bendixa. Kiedyś zbudowałem samodzielnie z planów samolot rc, który wbiłem w glebę po trzech minutach zabawy, i stwierdziłem że to nie to. Następnie zbudowałem od podstaw samochód rc, ale to też okazało się nie to. Potem był kuter torpedowy który niedokończony stoi w warsztacie. Teraz po kliku latach przerwy, robię swój pierwszy model czołgu rc, na razie jestem zadowolony więc może to to? Zawodowo jestem inżynierem i zajmuję się projektowaniem i budowa maszyn, urządzeń i stanowisk montażowych na potrzeby przemysłu i usług, moim ulubionym zagadnieniem jest szeroko rozumiany "kaizen". Będę szukał u was pomocy głownie z zakresu obsługi elektroniki rc, bo w tym jestem najsłabszy. Obecnie posiadam Futabe FX30 której jeszcze nie rozgryzłem więc pomoc się przyda. Pozdrawiam Marcin UZI Matejko
Rekomendowane odpowiedzi