kadamek Opublikowano 23 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2015 Witam klubowiczów forum. W obecnej chwili poświęcam czas na składanie kadłuba-ogona do T-dancera, jednakże mam problem z interpretacją planów. Plany modelarskie dostępne na tym forum nie mówią jasno jak przymocowane są statecznik poziomy i pionowy do ogona. Czy składał ktoś ten motoszybowiec i czy mógł by "coś" poradzić? Problem stanowi element zaznaczony na zdjęciu jako - "?" CZy można przykleić stateczniki na sztywno czy powinno użyć rozwiązania np śrubka o małej srednicy ? Z góry dziękują za pomocne pomysły. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kadamek Opublikowano 8 Lipca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2015 Panowie, pomocy. Jestem na etapie składania skrzydełka do T-Dancera. Mam problem ze zrobieniem skosu 5 [deg]. Jakie są techniki wykonywania ?, czy skleić całe skrzydło jako całość (sródpłat + skos) i potem "łamać" ? czy kleić osobno i następnie dopasowywać ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
magilla Opublikowano 9 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2015 Zrób osobno centropłat i uszy. Żebra łączące zrób odpowiednio grubsze. Jak zrobisz obie części skrzydła piłujesz pod kątem 2.5o. Co do kadłuba to widziałem na rcgrupsie że stateczniki nie mają jakiegoś szczególnie zmyślnego rozwiązania: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kadamek Opublikowano 9 Lipca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2015 Witaj, pięknie to zrobiłeś. Mógłbyś zamieścić zdjęcie od tyłu łączenia statecznika poziom/pion ? Proszę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
magilla Opublikowano 9 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2015 Adamie to nie moja konstrukcja Zdjęcie pochodzi z pierwszej relacji jaką napotkałem tego modelu: http://www.rcgroups.com/forums/showthread.php?t=1135664&page=4 Przyglądnij się relacji bo myslę że dużo Ci podpowie. Powodzenia! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi