piotralski Opublikowano 23 Lutego 2015 Opublikowano 23 Lutego 2015 Czy ktoś z Was miał styczność z takim wynalazkiem i może napisać na jakiej zasadzie to się "zrzuca" po starcie, oraz ewentualnie jak to namierzyć (sklep) w sieci? Będę wdzięczny za pomoc.
TeBe Opublikowano 23 Lutego 2015 Opublikowano 23 Lutego 2015 To nie służy do startu, tylko do przeciągania szybowców z/na miejsce startu. http://www.icare-rc.com/wingwheels.htm
piotralski Opublikowano 23 Lutego 2015 Autor Opublikowano 23 Lutego 2015 Upss.. Dzięki Tomku za oświecenie, a już myślałem że będzie łatwiej na "sznurku" ze startem
TeBe Opublikowano 23 Lutego 2015 Opublikowano 23 Lutego 2015 W zasadzie dałoby się zrobić odrzucane, jeśli masz miejsce na dodatkowe serwo w kadłubie. Zawias z tyłu, nie z przodu, sprężynka na zawiasie, z przodu na schodzących się częściach oczko i zawleczka, sznureczek do zawleczki i serwo typu "winda" do zwijania sznureczków do kadłuba
piotralski Opublikowano 25 Lutego 2015 Autor Opublikowano 25 Lutego 2015 No właśnie gdzieś widziałem filmik że szybowiec startował z takim "kółkiem", a później lądował bez, ale za cholewke nie mogę teraz znaleźć Stąd było moje pytanie.... 1
Rekomendowane odpowiedzi