olo Opublikowano 22 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2015 Masz 2 pakiety poprzez regulator do zasilania RC +jeszcze jeden do zapłonu silnika? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amolduch Opublikowano 23 Maja 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2015 Jest na zamówienie tutaj ale cena wzrosła od kiedy sam go w tym sklepie kupowałem http://www.modelarski.com/produkt-Model_Pitts_Special__120ARF,1966.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad_P Opublikowano 23 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2015 Adrian dzięki. Ja swojego też u Radka (OL-PEN) kupowałem ale jakieś 3-4 lata temu i jak go rozwaliłem to Radek napisał mi że model został wycofany z produkcji. Musze się zastanowić bo mam wszystkie bebechy do niego. Jego jedyną wadą jest ten paskudny plastik na kadłubie. Bardzo mi się podoba Twoja koncepcja zamiany na balsę. Tu parę fotek mojego jeszcze przed oblotem. Żył 5s. https://plus.google.com/u/0/photos?pid=6125778621513331858&oid=117473436191081363494 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amolduch Opublikowano 23 Maja 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2015 Tak dokładnie dwa na odbiornik przez regulator i jeden na zapłon Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amolduch Opublikowano 24 Maja 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2015 Waga modelu bez paliwa wyszła 5,73 kg można jeszcze zejść 200- 300 gr ale na razie zostanie jak jest ,wszystko przygotowane do oblotu tylko jak zwykle pogoda zawiodła , zobaczymy może wieczorem przestanie wiać wiatr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad_P Opublikowano 24 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2015 Zrób jakiś filmik, chętnie zobaczę jak lata. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amolduch Opublikowano 24 Maja 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2015 Oblot udany filmik będzie tylko muszę wrzucić na YouTube , po oblocie wniosek : środek ciężkości jeszcze przesunąć do tyłu bo troszeczkę przesadziłem (same pakiety ) i zmiana popychaczy(łączników) między lotkami na sztywniejsze , zmiana podwozia przedniego na bardziej sprężyste bo stare z zestawu się wygina i nie wraca do stanu poprzedniego . Pierwsze loty na razie bez maski i kabinki , kabinka jeszcze do małego przerobienia( mocowanie ) a maski nie zakładałem bo silnik przed lotem troszeczkę szwankował Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
diabolo Opublikowano 24 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2015 jezeli latałes bez maski i bez kabinki to po ich załozeniu bedziesz musial model jeszcze raz trymowac na głębokosci Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amolduch Opublikowano 24 Maja 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2015 tak po założeniu maski i kabinki wszystko do ponownego trymowania i wyważania Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amolduch Opublikowano 24 Maja 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2015 filmik z oblotu pogoda beznadziejna bardzo słabo złapać orientację modelu przy takim zachmurzeniu więc szału nie ma Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SiM Opublikowano 15 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2016 Obejrzałem całą relację, obawiałem się że masa modelu po laminowaniu znacznie wzrośnie tymczasem wyszło całkiem przyzwoicie. Gratuluje że modeli lata jak należy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi