Manolo Opublikowano 1 Września 2018 Opublikowano 1 Września 2018 Cześć. Dzisiaj i jutro piknik lotniczy w bielsku. http://pikniklotniczy.pl Czy w związku z tym nad Bielskiem i w okolicy jest wyznaczone strefa w której nie można puszczać modeli rc? Chciałem podjechać na 3 Lipki ale nie wiem czy nie będzie problemów.
Krzysiek "Viper" Opublikowano 1 Września 2018 Opublikowano 1 Września 2018 Jest zakaz lotów. W sprawie lotów kontakt z kierownikiem lotów EPBA. Numer jest na stronie. Ewentualnie w aplikacji drone radar możesz zgłosić loty i uzyskać bądź nie uzyskać zgodę. Strefa zamknięta do 24.00 02.09.2018. No i logika mówi że lepiej nie latać kiedy tłok na niebie. Ja dzisiaj i jutro nie latam chociaż mieszkam parę kilometrów od lotniska.
Krzysiek "Viper" Opublikowano 1 Września 2018 Opublikowano 1 Września 2018 Lepiej sobie darować latanie przez te dwa dni. Ruch jest spory na niebie. Wojsko rezerwuje przestrzeń na dwa dni.
Manolo Opublikowano 1 Września 2018 Opublikowano 1 Września 2018 Dziękuje za wyjaśnienie. Właśnie jakoś też miałem przeczucie że dziś lepiej oglądać jak inni latają, a że nie do końca ogarniałem te mapy to wolałem się dopytać.
Krzysiek "Viper" Opublikowano 6 Września 2018 Opublikowano 6 Września 2018 Odgrzewam temat. Czy w Bielsku-Białej i okolicach lata ktoś oprócz mnie ???
Mareq Opublikowano 7 Września 2018 Opublikowano 7 Września 2018 Generalnie ja ale ostatnio odbywa się to niezmiernie rzadko ze względu na chroniczny brak czasu i masę innych zainteresowań.
Krzysiek "Viper" Opublikowano 7 Września 2018 Opublikowano 7 Września 2018 Generalnie ja ale ostatnio odbywa się to niezmiernie rzadko ze względu na chroniczny brak czasu i masę innych zainteresowań. Gdzie latasz?
Manolo Opublikowano 8 Września 2018 Opublikowano 8 Września 2018 Odgrzewam temat. Czy w Bielsku-Białej i okolicach lata ktoś oprócz mnie ??? Hej. Jak pisałem jestem w Bielsku. 1-2x w miesiącu na weekend. Planuje wygospodarować z tego 2 godzinki dla siebie na polatanie jak warunki pogodowe będą zacne. Z chęcią się odezwę następnym razem. Może uda się dogadać. Szczerze to przyda mi się ktoś z większym doświadczeniem . Ja stawiam pierwsze kroki po raz trzeci
Manolo Opublikowano 21 Czerwca 2019 Opublikowano 21 Czerwca 2019 Hej, Sezon rozpoczęty . Lepiej późno niż później . Byłem dzisiaj na trzech lipkach. Trochę mnie zmyliła wysoka trawa. Myślałem że już wszystko zarosło. W sumie to dziękuje osobą które utrzymują kawałek lotniska. Jak pogoda dopisze, planuje być jeszcze w sobotę i niedziele z rana. Koło 7-9. Może ktoś dołączy.
Krzysiek "Viper" Opublikowano 21 Czerwca 2019 Opublikowano 21 Czerwca 2019 Hejo. Ja aktualnie latam na moim lotnisku przy domu w Wapienicy. Widziałem kiedyś modelarzy na Wygrabowicach w Międzyrzeczu. Czasami jadę do kumpli na lotnisko do Barwałdu. Jest tutaj temat na forum w grupie południe właśnie o tym lotnisku. Kto lata na 3 Lipkach ?
Rekomendowane odpowiedzi