Damian73 Opublikowano 6 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2015 Tak, chodzi właśnie o to. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baster45 Opublikowano 6 Marca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2015 Trochę poszlifowałem i wyszły dość ładne stateczniki całość waży 84g. No i oczywiście zdięcia Pierwsze dwa zdięcia wyszły jak by stecznik pionowy był krzywo lecz naprawde wszystko jest do kąta 90o Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damian73 Opublikowano 6 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2015 Jest dobrze, mam nadzieję że zawiasów nie wkleiłeś. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baster45 Opublikowano 9 Marca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2015 Sorki że nie pisze żadnych postów ale zepsół mi się motorek i go naprawiam ( mój środek transportu ) ;D mam nadzieje że za jakieś 2-3 dni pojawi się dalej relacja... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baster45 Opublikowano 11 Marca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2015 Jak myślicie jaką powinienem osiągnąć wagę maksymalną by móc w miare latać w 3D? Extra będzie miała około 150-160cm. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
diabolo Opublikowano 12 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2015 Zalezy jaka powierzchnia skrzydel ale przy 160cm to mysle ze max 3kg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baster45 Opublikowano 12 Marca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2015 Coś mi się wydaje że się nie zmieszczę w tej granicy :/... Będę się starał ale wątpie. Zamiast rurki aluminiowej kupie węglową, podwozie też zrobie węglowe. Zobaczymy jak to będzie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
diabolo Opublikowano 12 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2015 Moja extra 330 1.65m ma powierzchnie skrzydel 58.4dcm i wazy bez baterii 2900g Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baster45 Opublikowano 16 Marca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2015 Żeby temat nie stał w miejscu wrzucę pare fotek. Postanowiłem zrobić nowy kadłub od początku. Ten nie jest klejony na ciepłym kleju tylko. ; zywica epoksydowa wraz z włóknem szklanym, soudal no i coś bardzo podobnego do UHU POR. Kadłub jak narazie tylko posklejany... Teraz muszę tylko ściąć tył no i nadać mu kształtu. Chciał bym tylko oszczec tych co będą budować pierwszy raz tak ja z XPS... A mianowicie jak będziecie kupywać XPS to do 5cm grubości są one w produkcji pardziej "napompowane". Taki XPS się bardzo źle szlifuje i jest on o wiele "miększy" niż ten 5cm i w góre... Po przekrojeniu lub ułamaniu zaraz to widać. No i dlatego też nowy kadłub i robiony z XPS 5cm. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek.riese Opublikowano 17 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2015 Mariusz zwróć uwagę na pisownię bo się tego nie da czytać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baster45 Opublikowano 17 Marca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2015 Powiem ci że wersja mobilna pfmrc jest źle zrobiona. Prubowałem już na 3 telefonach i jak się kasuje tekst on się kopiuje. Nie mam dostępu do komputera więc pozostaje mi tylko telefon... Jak bym miał patrzeć na wszystkie ą ę to bym pisał taką wiadomość 30min. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 25 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2015 I jak model gotowy ? Jakieś postępy ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baster45 Opublikowano 25 Marca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2015 Kurcze, nic się jak narazie nie dzieje przy modelu Jak narazie to kase udaje a efektów nie widać Pokupowałem serwa do niego no i nową aparaturę sobie sprawiłem Gdy coś będzie zrobione to zaraz będe zdięcia wstawiał. Pozdrawiam Mariusz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baster45 Opublikowano 28 Marca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2015 Po przerwie, jestem Trochę pomyślałem no i ściołem tył. Przyczepiłem dwie grube listewki do kadłuba po to by mi piła przy ścinaniu nie uciekła, tak jak w poprzednim kadłubie. Jak narazie nic nie szlifowane ani ścinane:( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 10 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2015 Lotniskowiec nie zatonął jeszcze ???? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej351 Opublikowano 11 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2015 Lotniskowiec nie zatonął jeszcze ???? mógłbyś sobie darować ten sarkazm... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 11 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2015 bo? Przecież od początku pisałem,że na modelarni miałby projekt być zrealizowany, a tak padł, jak wiele innych tego typu. Przecież na forum nie jestem od 2 dni i od razu wyławiam "kwiatki" i "lotniskowce" Jeszcze do tej pory się nie pomyliłem, miło by było żebym kiedyś się pomylił Życzę chłopakowi jak najfajniejszych modeli, ale jeszcze bardziej szkoda mi ludzi,którzy odchodzą od modelarstwa po zabraniu się za wysokie progi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baster45 Opublikowano 12 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2015 Powiem tak... Nie poddałem się Poprostu buduje dalej na spokojnie, po co mam wstawiać zdięcia z budowy jak i tak one będą przez "specjalistów" skrytykowane. Tak buduje sobie na spokojnie bez stresu. Mam szkole i inne obowiazki. Zreszta nie musze sie chyba tłumaczyć. Zdiecia wstawie jak bede zblizal sie do konca budowy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
modelarz115 Opublikowano 14 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2015 Ależ konstruktywna krytyka to nic złego Buduj dalej bez stresu - przecież to hobby ale wrzuć od czasu do czasu zdjęcia, może uchronimy przed jakimś drastycznym błędem Taka istota forum Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregi Opublikowano 24 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2015 Mariusz, ja trzymam za ciebie kciuki. Gdyby ktoś studził mi zapał tak jak niektórzy w tym wątku to bym się zirytował. A to uwagi co do pisowni, a to wiek nie pasuje... Ludzie, zapomnieliście już jak to fajnie jest coś tworzyć? Nieważne czy to będzie doskonałe i jak będzie latać. Liczy się proces samodzielnego tworzenia! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi