Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Trochę poszlifowałem i wyszły dość ładne stateczniki :D całość waży 84g.

No i oczywiście zdięcia

post-5692-0-17035900-1425676596_thumb.jpgpost-5692-0-16492500-1425676619_thumb.jpg

post-5692-0-24262600-1425676647_thumb.jpg

Pierwsze dwa zdięcia wyszły jak by stecznik pionowy był krzywo :( lecz naprawde wszystko jest do kąta 90o

Opublikowano

Sorki że nie pisze żadnych postów ale zepsół mi się motorek i go naprawiam ( mój środek transportu ) ;D mam nadzieje że za jakieś 2-3 dni pojawi się dalej relacja...

Opublikowano

Jak myślicie jaką powinienem osiągnąć wagę maksymalną by móc w miare latać w 3D? Extra będzie miała około 150-160cm.

Opublikowano

Coś mi się wydaje że się nie zmieszczę w tej granicy :/... Będę się starał ale wątpie. Zamiast rurki aluminiowej kupie węglową, podwozie też zrobie węglowe. Zobaczymy jak to będzie :D

Opublikowano

Żeby temat nie stał w miejscu wrzucę pare fotek. Postanowiłem zrobić nowy kadłub od początku. Ten nie jest klejony na ciepłym kleju tylko. ; zywica epoksydowa wraz z włóknem szklanym, soudal no i coś bardzo podobnego do UHU POR. Kadłub jak narazie tylko posklejany... Teraz muszę tylko ściąć tył no i nadać mu kształtu.

Chciał bym tylko oszczec tych co będą budować pierwszy raz tak ja z XPS... A mianowicie jak będziecie kupywać XPS to do 5cm grubości są one w produkcji pardziej "napompowane". Taki XPS się bardzo źle szlifuje i jest on o wiele "miększy" niż ten 5cm i w góre... Po przekrojeniu lub ułamaniu zaraz to widać.

No i dlatego też nowy kadłub i robiony z XPS 5cm.

post-5692-0-67028100-1426546400_thumb.jpgpost-5692-0-15722800-1426546426_thumb.jpg

Opublikowano

Powiem ci że wersja mobilna pfmrc jest źle zrobiona. Prubowałem już na 3 telefonach i jak się kasuje tekst on się kopiuje. Nie mam dostępu do komputera więc pozostaje mi tylko telefon... Jak bym miał patrzeć na wszystkie ą ę to bym pisał taką wiadomość 30min.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Kurcze, nic się jak narazie nie dzieje przy modelu :(

Jak narazie to kase udaje a efektów nie widać :) Pokupowałem serwa do niego no i nową aparaturę sobie sprawiłem :)

Gdy coś będzie zrobione to zaraz będe zdięcia wstawiał.

Pozdrawiam Mariusz

Opublikowano

Po przerwie, jestem :) Trochę pomyślałem no i ściołem tył.

Przyczepiłem dwie grube listewki do kadłuba po to by mi piła przy ścinaniu nie uciekła, tak jak w poprzednim kadłubie.

Jak narazie nic nie szlifowane ani ścinane:(

post-5692-0-43042000-1427527823_thumb.jpg

post-5692-0-38512800-1427527840_thumb.jpg

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

bo?

Przecież od początku pisałem,że na modelarni miałby projekt być zrealizowany, a tak padł, jak wiele innych tego typu.

Przecież na forum nie jestem od 2 dni i od razu wyławiam "kwiatki" i "lotniskowce"

Jeszcze do tej pory się nie pomyliłem, miło by było żebym kiedyś się pomylił :)

Życzę chłopakowi jak najfajniejszych modeli, ale jeszcze bardziej szkoda mi ludzi,którzy odchodzą od modelarstwa po zabraniu się za wysokie progi.

Opublikowano

Powiem tak... Nie poddałem się :) Poprostu buduje dalej na spokojnie, po co mam wstawiać zdięcia z budowy jak i tak one będą przez "specjalistów" skrytykowane. Tak buduje sobie na spokojnie bez stresu. Mam szkole i inne obowiazki. Zreszta nie musze sie chyba tłumaczyć. Zdiecia wstawie jak bede zblizal sie do konca budowy :)

Opublikowano

Ależ konstruktywna krytyka to nic złego  :)

Buduj dalej bez stresu - przecież to hobby ale wrzuć od czasu do czasu zdjęcia, może uchronimy przed jakimś drastycznym błędem :)

Taka istota forum  :rolleyes:

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Mariusz, ja trzymam za ciebie kciuki.

Gdyby ktoś studził mi zapał tak jak niektórzy w tym wątku to bym się zirytował.

A to uwagi co do pisowni, a to wiek nie pasuje... Ludzie, zapomnieliście już jak to fajnie jest coś tworzyć? Nieważne czy to będzie doskonałe i jak będzie latać. Liczy się proces samodzielnego tworzenia!

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.