rozrabiaka Opublikowano 10 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2015 Witam, w poprzednim moim wątku forumowicze doradzali mi zmianę FC z KKoptera v5.5 na innego. I teraz tak, z racji, że załatwiłem sobie trochę kasy na chwilę chciałbym ruszyć z tematem. Wymagania moje: barometr, gps (RTH, Waypoints), możliwość obsłużenia gimbala. attitude hold. W co ja celuję? Ardupilot 2.6 z gps. Naza(e) v2, lub 32 lub lite. W zasadzie nie wiem czym się różnią, nie wczytywałem się. Multiwii. Prosiłbym o wskazanie konkretnego modelu wraz z wersją, którą polecacie. Miałem przez weekend CC3d. Działało pięknie, ale zależy mi na wyżej wymienionych. Przeglądałem różne filmiki na YT i z tego co widzę z każdym FC występują większe lub mniejsze problemy, więc spodziewam się, że może coś pójść nie tak. Pozdrawiam, Grzegorz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rozrabiaka Opublikowano 12 Marca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2015 Witam, w poprzednim moim wątku forumowicze doradzali mi zmianę FC z KKoptera v5.5 na innego. I teraz tak, z racji, że załatwiłem sobie trochę kasy na chwilę chciałbym ruszyć z tematem. Wymagania moje: barometr, gps (RTH, Waypoints), możliwość obsłużenia gimbala. attitude hold. W co ja celuję? Ardupilot 2.6 z gps. Naza(e) v2, lub 32 lub lite. W zasadzie nie wiem czym się różnią, nie wczytywałem się. Multiwii. Prosiłbym o wskazanie konkretnego modelu wraz z wersją, którą polecacie. Miałem przez weekend CC3d. Działało pięknie, ale zależy mi na wyżej wymienionych. Przeglądałem różne filmiki na YT i z tego co widzę z każdym FC występują większe lub mniejsze problemy, więc spodziewam się, że może coś pójść nie tak. Pozdrawiam, Grzegorz. Dostałem tego: http://www.hobbyking.com/hobbyking/Store/__39478__MultiWii_PRO_Flight_Controller_w_MTK_GPS_Module_US_Warehouse_.html w zestawie z GPS za "okazyjne" 320zł. Pozdrawiam, G. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
credens Opublikowano 12 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2015 To faktycznie okazja, ktos nieźle ciebie naciagnal. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woj123 Opublikowano 12 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2015 Z tych trzech Ardupilot 2.6 z gps. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rozrabiaka Opublikowano 12 Marca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2015 To faktycznie okazja, ktos nieźle ciebie naciagnal. No przecież napisałem celowo w "" Ardupilota dostanę w wersji 2.6 z akcesoriami. Łącznie z telemetrią. Urodziny robią swoje:) A tak na marginesie to chcę spróbować zmontować dronka samemu,w sensie nie kupować ramy gotowej tylko samemu zmajstrzyć. Czy próbował ktoś może profil aluminiowy typu "C"? Czy dać sobie z nim spokój i wziąć od razu rurkę kwadratową? Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
credens Opublikowano 12 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2015 Zerknij na mojego z alu profili kwadratowych. Kupna wazy ponad 400gram, mi udalo się zmajstrzyc ramę o wadze 180 gram, co przy pakiecie 5Ah daje ok 0.5h lotu z całym osprzętem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rozrabiaka Opublikowano 12 Marca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2015 A jeszcze zapytam, ESC Q Brain 4 x 25A Brushless Quadcopter 2-4S 3A SBEC - warto, czy lepiej 4 tradycyjne ESC? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
credens Opublikowano 12 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2015 Ten chyba nie ma wymiennych modułów, wiec jak upali ci się jeden, to cały Q Brain do wymiany więc to pierwszy minus, a drugi to waga - cztery tradycyjne będą ważyć trochę mniej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi