polpakpol Opublikowano 21 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2015 Mam problem, dość dziwny. Latałem Sky Surferem jak zawsze, lot, szybowanie, winda do nieba i znów szybowanie. Po 20 minutach takiego latania (znudziło mi się) wylądowałem, odłączyłem pakiet i poszedłem do domu. Naładowałem pakiet, podłączam do modelu a silnik wcale nie reaguje. Żadnej muzyczki, żadnego piszczenia, nawet delikatnego pisku chamulca przy obracaniu silnika nie słychać. Serva działają więc obwód BEC działa. Pytanie co się stało z regulatorem ??? Lądowałem na silniku, wszystko działało do końca, a po przerwie nie działa :/ Regulator ABC-POWER 40A Pakiet Li-Po 4S Silnik abc-power 900kV 3S. Silnik dedykowany pod 3S na 4S nic sobie z tego nie robił, po locie nawet ciepły nie był. Czyżby regiel się ugotował ? :/ Jak to sprawdzić ?? Urwał się kondensator 470uF 25V, po przylutowaniu nadal nie działa, jakieś porady ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PK999 Opublikowano 21 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2015 Procesor ma swój stabilizator napięcia. Na nim trzeba pomierzyć zasilanie. To pierwszy krok. Te regulatory nie mają najlepszej opinii, zdażają się z nimi właśnie takie niespodzianki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polpakpol Opublikowano 21 Marca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2015 Inny silnik też nie działa. Silnik działa na innym regulatorze. Już mierzę. Stablizatory są 3, pokazują po około 5V. Stało to się po oderwaniu kondensatora, czy może on być uszkodzony ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi