marek rokowski Opublikowano 16 Stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2022 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
songo78 Opublikowano 16 Stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2022 Super modelik, uwielbiam dwupłaty ? Zerknij na mój wątek Nieuport 17 - w swojej budowie podobnego modelu popełniłem 2 błędy. Pierwszy to zaklinowanie płatów - ostatecznie wyszło, że najlepiej lata jak oba są ustawione na 0 stopni. Drugi to podwozie - do dziś nie zmieniłem drutów, które się trochę uginają i model skręca przy starcie z pasa bo moment odśmigłowy (też mam silnik FS30ar) jest tutaj bardzo duży. Waga 1300g bez paliwa trochę duża Ci wyszła (mój Nieuport jest 200g lżejszy) ale będzie latał. Powodzenia i czekam na dalszy ciąg relacji ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirolek Opublikowano 17 Stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2022 Marek .... czy nie uważasz, że odpowiedź półtora roku od zadanego pytania jest nieco przeterminowana ? ms Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej-ko Opublikowano 5 Marca 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2022 Witam, budowa z braku czasu stanęła na jakiś czas, ale powoli rusza do przodu. Tak że dziękuje Marku za odpowiedź. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi