Adriano1499 Opublikowano 12 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2015 Witam, dopiero zaczynam moją przygodę z lataniem RC, w sklepie polecono mi model Pioneer ARF o rozpiętości 1,4 metra, jako pierwszy samolot. Zestaw zawiera wszystko co potrzebne do latania, oprócz akumulatorów i nadajnika z odbiornikiem. Nadajnik mam Spektrum DX6i, a odbiornik 6-kanałowy AR6210. Zalecane napięcie akumulatora to 11,1V, natomiast zakres napięcia odbiornika to 3,5-9,6 V. Większość odbiorników Spektruma DSM ma górną granicę zakresu napięcia 9,6V. Czy nie będzie z tym problemu przy podłączeniu?Czy do samolotu są potrzebne dwa akumulatory (jeden do silnika, drugi do serw)? Czy wystarczy jeden 2200 mAh? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamillo Opublikowano 12 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2015 wystarczy jeden 2200 mah 11,1v Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
f-150 Opublikowano 12 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2015 Nie uszkodzisz.W skrócie ,regulator jest wyposażony w układ BEC obniżający napięcie do 5V w celu zasilenia odbiornika i serw. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi