Skocz do zawartości

F-22 w wersji "nieEDF"

n6210

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Diakon, problem w tym, że ja ostatnio bardzo lubię (podoba mi się) podwozie w samolocie... nie wiem czemu - kiedyś było odwrotnie preferowałem bezpodwoziowce :).

Obiecuję, że postaram się zrobić ładniejsze w następnych wersjach - tyle, że na razie depronu szukam :) coś sie podziało i nigdzie nie ma... dziwy jakieś.... :roll:

rapier, bardzo się cieszę - niech rodzina F-22 rośnie w siłę :)

Kiedyś się zastanawiałem nad "innym" napędem dla takiego malucha ale to chyba nie do zrobienia... problem skali...

Mnie jeszcze "pociąga" SU-27 no ale po kolei (choć dzieciaki naciskają).

Opublikowano

U mnie też jakieś licho jest z tym depronem 6mm.

Cudujesz :) .

Może zamaist współczesnych, następny model zrobisz jakiś "historyczny"? www.luft46.com - czasem coś fajnego można znleźć :) .

Opublikowano

Zwierzeń część c.d. :)

Przedwczoraj korzystając z "niedeszczowej" pogody (bo wiatru już się tak nie boję ;) ) pojechaliśmy z dzieciakami polatać F-22 (i oczywiście helidłem bo dzieciaki go uwielbiają) i po tymże lataniu nasunęło mi się kilka wniosków:

- przednie koło musi mieć amortyzację - przy moim stylu lądowania nawet bezwzględnie,

- napęd ma ciąg dość porównywalny z masą ale... część tego ciągu jest tracona w kadłubie na bezużyteczne mielenie powietrza - potrzebny mocniejszy napęd albo kadłub z cieńszego depronu (nie wiem co mnie podkusiło żeby to z 6mm zrobić :( )

- jak się ma takie podwozie jak moje nie da się zrobić nawet podstawowego akro ! Podwozie jest za ciężkie (prawie 1/5 masy modelu) i za długie (ale to wymóg by startować z ziemi)...

Jak mnie nie dopadnie skleroza to na przyszłość będę mądrzejszy :)

No ale ... to w końcu protyp :)

Opublikowano

Osobiście wolę jak wiatr jest mniejszy :) .

Ale problemy z tym podwoziem. W kolejnej wersji zrób bez :wink: .

Sam mam spore zapasy depronu 3mm, a brakuje mi 6mm.

Może daj napęd z tyłu?

W miarę możliwosci zapodaj więcej zdjęć z lotu :) .

Opublikowano

Kochany pamiętniku... tej sztuki to juz raczej nie przerobię - chyba,że kiedyś na wsad do mojego kosza na śmieci :):)

Niemniej jak z mojego jednoelementowego FIFO wyjdzie zakolejkowany tam uF-22 to jak najbardziej powstanie wersja ze śmigłem w :ass: oraz co dość prawdopodobne wersja EDF z chowanym podwoziem ale innym oczywiście.

A co do zdjęć... no problem będzie...

Mam podane już wyżej filmy np.: http://www.sendspace.pl/file/JBLqZNnU/ i tyle niestety.

We czwartek nie miałem żadnego urządzenia rejestrującego przy sobie, bo młoda pani reżyser zapragnęła się bawić z bratem za kierownicą mojego "bolidu" i odmówiła filmowania :).

W zasadzie było nudno bo... latał a nawet lądował... no może poza ostatnią wpadką. Przy ostatnim podejściu do lądowania (miałem zmieniać baterię) wpadł na kamień i uszkodził przednią goleń ale i tak to było do przeróbki bo kierowało się tym kiepsko (za elastyczne).

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Witam.

Myślę, że Tady nie będzie miał nic przeciwko jeśli zaprezentuję w jego poście swojego F-22. 8) :P

Oto on:

a79c04174d35967a.jpg

PS: Mam jeszcze pare modeli do ukończenia więc ten F-22 musi poczekać na swoje 5 minut w przestworzach :twisted:

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.