Motorniczy06 Opublikowano 27 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2015 Witam, wygrzebałem u siebie silnik Rytm (chyba) i postanowiłem go sobie odnowić. Mam jak na razie dwa pytania do Kolegów, którzy głębiej siedzą w temacie: 1. W czym mogę wymoczyć głowicę, żeby ruszyć zapieczoną i trochę podrdzewiałą śrubę przeciwtłoka? 2. Chciałbym wymienić łożyska w tym silniku, ale niestety wymiary są dość nietypowe: 7,5x19x6 i 5,5x15x5. Czy jest szansa że gdzieś mogę takie kupić? W załączniku zdjęcie silnika rozebranego do czyszczenia. Z góry dzięki za pomoc Pozdrawiam Mateusz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej-ko Opublikowano 27 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2015 Proponuje głowice wymoczyć w nafcie albo oleju ruszy na bank Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
young Opublikowano 28 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2015 Słusznie, ale należy pamiętać aby czas oczekiwania przeznaczyć na wymoczenie gardła, na pewno nie zaszkodzi a tak na poważnie to czy tłok nie ma zbyt głębokich wżerów od rdzy ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Motorniczy06 Opublikowano 30 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2015 Witam, dzieki za poradę, jutro pomoczę głowicę w nafcie. Co do tłoka to nie mam pojęcia, dziś odebrałem elementy z czyszczenia. Obejrzę dokładnie jak wygląda. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł Prauss Opublikowano 30 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2015 Tak na moje oko to ten silniczek jeszcze nigdy nie był uruchamiany. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi