Motorniczy06 Opublikowano 27 Kwietnia 2015 Opublikowano 27 Kwietnia 2015 Witam, wygrzebałem u siebie silnik Rytm (chyba) i postanowiłem go sobie odnowić. Mam jak na razie dwa pytania do Kolegów, którzy głębiej siedzą w temacie: 1. W czym mogę wymoczyć głowicę, żeby ruszyć zapieczoną i trochę podrdzewiałą śrubę przeciwtłoka? 2. Chciałbym wymienić łożyska w tym silniku, ale niestety wymiary są dość nietypowe: 7,5x19x6 i 5,5x15x5. Czy jest szansa że gdzieś mogę takie kupić? W załączniku zdjęcie silnika rozebranego do czyszczenia. Z góry dzięki za pomoc Pozdrawiam Mateusz
andrzej-ko Opublikowano 27 Kwietnia 2015 Opublikowano 27 Kwietnia 2015 Proponuje głowice wymoczyć w nafcie albo oleju ruszy na bank
young Opublikowano 28 Kwietnia 2015 Opublikowano 28 Kwietnia 2015 Słusznie, ale należy pamiętać aby czas oczekiwania przeznaczyć na wymoczenie gardła, na pewno nie zaszkodzi a tak na poważnie to czy tłok nie ma zbyt głębokich wżerów od rdzy ?
Motorniczy06 Opublikowano 30 Kwietnia 2015 Autor Opublikowano 30 Kwietnia 2015 Witam, dzieki za poradę, jutro pomoczę głowicę w nafcie. Co do tłoka to nie mam pojęcia, dziś odebrałem elementy z czyszczenia. Obejrzę dokładnie jak wygląda.
Paweł Prauss Opublikowano 30 Kwietnia 2015 Opublikowano 30 Kwietnia 2015 Tak na moje oko to ten silniczek jeszcze nigdy nie był uruchamiany.
Rekomendowane odpowiedzi