kuba r. Opublikowano 27 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2015 Poszukuję czegoś podobnego jak w linku (z tym, że w Polsce): http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/__10609__HobbyKing_8mm_Silicon_Rubber_Bungee_Hi_Start_Cord.html Chodzi o nadanie wysokości początkowej (albo bardziej prędkości) szybowcu o wadze 2.5kg Nie chodzi mi o hol gumowy z żyłką tylko właśnie o samą gumę żeby 'strzelić' taki szybowiec - coś jak makiety na tym filmiku - Pozdrawiam, Kuba Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andro Opublikowano 27 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2015 Gumę możesz znaleźć np w Castoramie lub innym markecie budowlanym Są różne grubości chyba od 3mm do 8mm także na pewno coś odpowiedniego znajdziesz Ja kupiłem w Castoramie gumę 8mm i sprawuje się dobrze trzeba kupić też szpilki żeby końce gumy mocno siedziały w ziemi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hubert_tata Opublikowano 27 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2015 Kiedyś kupowałem gumy do EDF. Jakaś markowa w Arthobby (cena zawodnicza !!!), ale też i tanią w Hobbyking. Różnica jakości jest widoczna na + Arthobby, ale bardzo mało używam, więc może ktoś bardziej doświadczony się wypowie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi