kylorc Opublikowano 30 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2008 3 dni temu zacząłem budowę wodno samolotu. Wybór padł na Citabrię z pływakami. Dzisiaj model popływał sobie w wannie z zadowalającym rezultatem. Ale wystąpił jeden problem model sterowany jest tylko wysokością i lotkami, i tu tkwi mój problem czy model będzie w stanie wykonywać zakręty na wodzie za pomocą lotek. Dane: Materiał: depron rozpiętość: 58cm długość: 50cm serwa HS-55, Hextronik 9gr. PS. Jutro zapodam fotki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 30 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2008 Nie będzie sterowny . Musisz dorobić ster kierunku ,a to najlepiej powiązany z małą płetewką w w wodzie . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kylorc Opublikowano 30 Kwietnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2008 Tego się obawiałem, to muszę go przerobić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hubert_tata Opublikowano 1 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2008 czy model będzie w stanie wykonywać zakręty na wodzie za pomocą lotek Na pewno nie Nawet sam kierunek nie zawsze wystarcza (zależy od wiatru, bo bez płetwy model ciągle ustawia się pod wiatr i trudno kołować/pływać w pożądanym kierunku). Ale zrobisz próby na wodzie i w razie potrzeby dorabisz płetwę zanurzoną w wodzie. Mały ten modelik, ciekaw jestem zdjęć i kształtu pływaków (będą płaskodenne, czy na wypasie ?). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ECO400 Opublikowano 20 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2008 Witam. Krzysiek możesz podać link do planów tej Citabri :?: Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.