kylorc Opublikowano 30 Kwietnia 2008 Opublikowano 30 Kwietnia 2008 3 dni temu zacząłem budowę wodno samolotu. Wybór padł na Citabrię z pływakami. Dzisiaj model popływał sobie w wannie z zadowalającym rezultatem. Ale wystąpił jeden problem model sterowany jest tylko wysokością i lotkami, i tu tkwi mój problem czy model będzie w stanie wykonywać zakręty na wodzie za pomocą lotek. Dane: Materiał: depron rozpiętość: 58cm długość: 50cm serwa HS-55, Hextronik 9gr. PS. Jutro zapodam fotki.
Tomek Opublikowano 30 Kwietnia 2008 Opublikowano 30 Kwietnia 2008 Nie będzie sterowny . Musisz dorobić ster kierunku ,a to najlepiej powiązany z małą płetewką w w wodzie .
kylorc Opublikowano 30 Kwietnia 2008 Autor Opublikowano 30 Kwietnia 2008 Tego się obawiałem, to muszę go przerobić.
hubert_tata Opublikowano 1 Maja 2008 Opublikowano 1 Maja 2008 czy model będzie w stanie wykonywać zakręty na wodzie za pomocą lotek Na pewno nie Nawet sam kierunek nie zawsze wystarcza (zależy od wiatru, bo bez płetwy model ciągle ustawia się pod wiatr i trudno kołować/pływać w pożądanym kierunku). Ale zrobisz próby na wodzie i w razie potrzeby dorabisz płetwę zanurzoną w wodzie. Mały ten modelik, ciekaw jestem zdjęć i kształtu pływaków (będą płaskodenne, czy na wypasie ?).
ECO400 Opublikowano 20 Lipca 2008 Opublikowano 20 Lipca 2008 Witam. Krzysiek możesz podać link do planów tej Citabri :?: Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.