mr.suchy Opublikowano 2 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2015 Cześć, W moje łapy wpadł ww. model, który z tego co wiem można zakupić w sieciach sklepów Tesco więc szału nie ma. Jednakże jest to idealny model żeby sobie pojeździć pomiędzy lotami w oczekiwaniu na naładowanie akumulatorów. Co chce zrobić. 1. Wymienić baterię 600mAh, 9.6V na baterię z większa pojemnością. Minus tej baterii jest taki ze według instrukcji ładuje się aż 8 godzin. Oczywiście jest to NiMH. 2. Wymienić silnik. Tutaj mam problem ponieważ nie wiem jaki obecnie jest zamontowany. Wymiary obecnego silnika to Średnica 2,5 cm Długość 3 cm Mam możliwość zamontowania dłuższego silnika tylko pytanie czy taki silnik może być nie osłonięty ? Nie będzie przeszkadzał mu kusz ? Ktoś ma pomysł w jaki silnik celować żeby nie kupić o podobnej mocy ? 3. Sterowania raczej nie zmienie bo będzie to nieopłacalne ale muszę poprawić mechanizm (serwo), które odpowiada za skręcanie. Jeżeli ktoś dysponuje zapasowymi częściami do podobnych modeli to proszę o info. Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polpakpol Opublikowano 2 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2015 Jaka skala modelu ? 1:18 1:16 ?? Tutaj masz wątek o przeróbce: http://www.rcauto.pl/forum/viewtopic.php?f=38&t=60909 Niestety na mocniejszym silniku długo nie pojeździsz na oryginalnym przeniesieniu napędu. (plastikowe zębatki dyferencjałów) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi