kosa Opublikowano 2 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2008 No więc znajomi namówili mnie na ten model na początku nie byłem do niego przekonany ale jakoś sie nawróciłem Muszę przyznać ze nawet mi sie podoba . Wszystko fajnie tylko troszeczkę przesadziłem z wielkością modelu, ale zawsze można kupić mocniejszy silniczek:P Rozpiętość modelu wynosi 105cm, przewidywana masa modelu gotowego do lotu około 450g Mam nadzieje ze zdołam go oblatać na tym wyposażeniu które posiadam: Silnik: KDA 20-28M Regulator: jeti eco 18 serwa: 3x hitec hs55 i 1x HXT 900 Odbiornik: Hitec HFS-05MS Pakiet: od chincyków:P 1450 3S1P hobbycity Model w 90% jest już ukończony dzisiaj postaram sie zamieścić zdjęcia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawko_k Opublikowano 2 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2008 w tej wadze to już chyba lepiej coś z profilem zrobić. deska to się dobrze nadaje do modelu <200g Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kosa Opublikowano 2 Maja 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2008 mam jeszcze pytanie czy to wytrzyma?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawko_k Opublikowano 2 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2008 co wytrzyma? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kosa Opublikowano 2 Maja 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2008 no chodzi mi o plat bo jest deska a waga jednak nie miesci sie w tych 200g. Zrobie jeszcze wzmocnienia bo narazie jest dana listwa sosnowa na obu skrzydlach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawko_k Opublikowano 2 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2008 to czy wytrzyma nie zależy od tego czy jest profil czy nie tylko od wzmocnień. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kosa Opublikowano 2 Maja 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2008 No i parę zdjęć: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawko_k Opublikowano 2 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2008 no to praktycznie wzmocnień to jak na prawie 500g model to nie masz w ogóle. daj koniecznie jakieś zastrzały. mogą być z mocnej nici Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SCRUBBY Opublikowano 2 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2008 Ponieważ na modelarstwie lotniczym nie znam się za bardzo, więc nie będę się wymądrzać tylko zapytam z ciekawości: - Czy Twój model nie potrzebuje statecznika pionowego? P.S. Zrób proszę, kilka fotek zbliżenia na ogon i mocowania SW do statecznika poziomego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil ukf Opublikowano 2 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2008 a z tego co ja wiem bo tez sie do tego modelu przybieralem to on ma taki wielki ster kierunku a i co do profilu... mam metrowego ultimate firmy VA models i lata jak ta lala... a skrzydelka wytrzymuja bez problem ciasnego i szybkiego blendera... sztywnosc przenosza w tym przypadku weglowe zasztrzaly z precikow 2 mm zastrzaly sa jak najbardziej konieczne bo 3 czy 6mm depron (nie wiem jakiego uzyles) nie jest tak wytrzymaly ;D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kosa Opublikowano 2 Maja 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2008 No myślę ze by sie przydał spokojnie model był w trakcie budowy:P dzisiaj już jest statecznik pionowy, nom na zdjęciu jeszcze niema wzmocnień ale zrobię najprawdopodobniej z listewki sosnowej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TEQ Opublikowano 2 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2008 Tak tylko dodam to co twórca tego modelu- Pan Mariusz Wrona powtarzał wiele razy: Deska to też profil, i nie bez powodu do takich modeli daje się taki profil. Jak widać najlepiej się sprawuje model z takim profilem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawko_k Opublikowano 2 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2008 Jak widać najlepiej się sprawuje model z takim profilem eeeeee gdzie to widać? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SCRUBBY Opublikowano 2 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2008 Pamiętaj proszę, by zamieścić zdjęcia szczegółów montażowych. Uwielbiam dwupłaty i chyba nie ma piękniejszych samolotów niż one. Chętnie sprokuruję z moim młodziakiem takiego (choćby na gumę - do parku), jak zobaczę więcej szczegółów na foto. P.S. Z góry przepraszam miłośników PIPER J3 CUB, który jest również przeuroczym samolotem :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu Opublikowano 2 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2008 Scrubby, tutaj masz dobrze opisane prosto od Autora modelu 34 MK, kliknij mnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SCRUBBY Opublikowano 2 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2008 "Tamto" już widziałem. Plany ściągnąłem. Zanim jednak potnę depron chętnie obejrzę zdjęcia szczegółów. Mocowanie usztywnień, mocowanie silnika, serw i popychaczy. Dodałem 04.05.2008 Dziękuję za fotki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kosa Opublikowano 2 Maja 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2008 no wiec jutro postaram sie cyknąć nowe zdjęcia może sie przydadzą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meloow Opublikowano 2 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2008 Panowe opcja "szukaj" tu już kilkakrotnie był opisywany ten model miedzyinnymi i mój model 34 mk2 ale i na forum S.A.U także. :rotfl: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kosa Opublikowano 3 Maja 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2008 No i jak obiecałem parę dokładniejszych zdjęć z kończenia budowy modelu. Patent łączenia lotek :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kosa Opublikowano 5 Maja 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2008 no i model został oblatany, nie lata tak jakbym chciał ale czemu tu sie dziwić silniczek za slaby... ogólnie nie było złe tylko muszę przenieść ść do przodu... a pakiet już dotyka przedniej wręgi. lata strasznie wolno:P Zastanawiam sie nad ver.2 pomniejszona o 20% około. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.