kosa Posted May 2, 2008 Posted May 2, 2008 No więc znajomi namówili mnie na ten model na początku nie byłem do niego przekonany ale jakoś sie nawróciłem Muszę przyznać ze nawet mi sie podoba . Wszystko fajnie tylko troszeczkę przesadziłem z wielkością modelu, ale zawsze można kupić mocniejszy silniczek:P Rozpiętość modelu wynosi 105cm, przewidywana masa modelu gotowego do lotu około 450g Mam nadzieje ze zdołam go oblatać na tym wyposażeniu które posiadam: Silnik: KDA 20-28M Regulator: jeti eco 18 serwa: 3x hitec hs55 i 1x HXT 900 Odbiornik: Hitec HFS-05MS Pakiet: od chincyków:P 1450 3S1P hobbycity Model w 90% jest już ukończony dzisiaj postaram sie zamieścić zdjęcia.
slawko_k Posted May 2, 2008 Posted May 2, 2008 w tej wadze to już chyba lepiej coś z profilem zrobić. deska to się dobrze nadaje do modelu <200g
kosa Posted May 2, 2008 Author Posted May 2, 2008 no chodzi mi o plat bo jest deska a waga jednak nie miesci sie w tych 200g. Zrobie jeszcze wzmocnienia bo narazie jest dana listwa sosnowa na obu skrzydlach
slawko_k Posted May 2, 2008 Posted May 2, 2008 to czy wytrzyma nie zależy od tego czy jest profil czy nie tylko od wzmocnień.
slawko_k Posted May 2, 2008 Posted May 2, 2008 no to praktycznie wzmocnień to jak na prawie 500g model to nie masz w ogóle. daj koniecznie jakieś zastrzały. mogą być z mocnej nici
SCRUBBY Posted May 2, 2008 Posted May 2, 2008 Ponieważ na modelarstwie lotniczym nie znam się za bardzo, więc nie będę się wymądrzać tylko zapytam z ciekawości: - Czy Twój model nie potrzebuje statecznika pionowego? P.S. Zrób proszę, kilka fotek zbliżenia na ogon i mocowania SW do statecznika poziomego.
Kamil ukf Posted May 2, 2008 Posted May 2, 2008 a z tego co ja wiem bo tez sie do tego modelu przybieralem to on ma taki wielki ster kierunku a i co do profilu... mam metrowego ultimate firmy VA models i lata jak ta lala... a skrzydelka wytrzymuja bez problem ciasnego i szybkiego blendera... sztywnosc przenosza w tym przypadku weglowe zasztrzaly z precikow 2 mm zastrzaly sa jak najbardziej konieczne bo 3 czy 6mm depron (nie wiem jakiego uzyles) nie jest tak wytrzymaly ;D
kosa Posted May 2, 2008 Author Posted May 2, 2008 No myślę ze by sie przydał spokojnie model był w trakcie budowy:P dzisiaj już jest statecznik pionowy, nom na zdjęciu jeszcze niema wzmocnień ale zrobię najprawdopodobniej z listewki sosnowej.
TEQ Posted May 2, 2008 Posted May 2, 2008 Tak tylko dodam to co twórca tego modelu- Pan Mariusz Wrona powtarzał wiele razy: Deska to też profil, i nie bez powodu do takich modeli daje się taki profil. Jak widać najlepiej się sprawuje model z takim profilem
slawko_k Posted May 2, 2008 Posted May 2, 2008 Jak widać najlepiej się sprawuje model z takim profilem eeeeee gdzie to widać?
SCRUBBY Posted May 2, 2008 Posted May 2, 2008 Pamiętaj proszę, by zamieścić zdjęcia szczegółów montażowych. Uwielbiam dwupłaty i chyba nie ma piękniejszych samolotów niż one. Chętnie sprokuruję z moim młodziakiem takiego (choćby na gumę - do parku), jak zobaczę więcej szczegółów na foto. P.S. Z góry przepraszam miłośników PIPER J3 CUB, który jest również przeuroczym samolotem :-)
Grzechu Posted May 2, 2008 Posted May 2, 2008 Scrubby, tutaj masz dobrze opisane prosto od Autora modelu 34 MK, kliknij mnie
SCRUBBY Posted May 2, 2008 Posted May 2, 2008 "Tamto" już widziałem. Plany ściągnąłem. Zanim jednak potnę depron chętnie obejrzę zdjęcia szczegółów. Mocowanie usztywnień, mocowanie silnika, serw i popychaczy. Dodałem 04.05.2008 Dziękuję za fotki.
kosa Posted May 2, 2008 Author Posted May 2, 2008 no wiec jutro postaram sie cyknąć nowe zdjęcia może sie przydadzą
meloow Posted May 2, 2008 Posted May 2, 2008 Panowe opcja "szukaj" tu już kilkakrotnie był opisywany ten model miedzyinnymi i mój model 34 mk2 ale i na forum S.A.U także. :rotfl:
kosa Posted May 3, 2008 Author Posted May 3, 2008 No i jak obiecałem parę dokładniejszych zdjęć z kończenia budowy modelu. Patent łączenia lotek :]
kosa Posted May 5, 2008 Author Posted May 5, 2008 no i model został oblatany, nie lata tak jakbym chciał ale czemu tu sie dziwić silniczek za slaby... ogólnie nie było złe tylko muszę przenieść ść do przodu... a pakiet już dotyka przedniej wręgi. lata strasznie wolno:P Zastanawiam sie nad ver.2 pomniejszona o 20% około.
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.