tomi Opublikowano 4 Maja 2008 Opublikowano 4 Maja 2008 Jutro mam zamiar kupić MVVS 10 cm.Chciałbym się dowiedzieć wszystkie za i przeciw. Koledzy namawiają mnie jeszcze na ASP.Co szanowne forum na ten temat sądzi?
eze Opublikowano 4 Maja 2008 Opublikowano 4 Maja 2008 mvvs trudne w regulacji ale dobrej jakosci. asp troszeczke gorsza jakosc regulacja normalna ,dluzszy okres docierania konstrukcja abc.
modelmaniak Opublikowano 4 Maja 2008 Opublikowano 4 Maja 2008 Proponuje kupic mvvs 12,7ccm. Gabaryty takie same jak 10ccm, a mocy troszkę więcej. Nie wspomnę już o doskonałym stosunku skoku do średnicy tłoka - duzy moment obr. A... ASP... no coż... chińske... coś... P.S. MVVS to także konstrukcje ABC...
klaps6 Opublikowano 4 Maja 2008 Opublikowano 4 Maja 2008 Tradycyjnie będę już bronił MVVSów, te nowe gaźniki są naprawdę dobre, żadnych problemów z regulacją. Jakość wykonania silników jest dobra, pełna gama części i wydechów. Użytkowałem 10ccm wersje long stroke, latało się świetnie i bezproblemowo. Jeśli wyeksploatujesz mocno silnik kupisz zestaw naprawczy i będziesz dalej latał, no może jeszcze zdarzy się po drodze wymiana łożyska ale to nie jest problem. Zdecydowanie polecam mvvsa. Osobiście zamieniłem mvvsa na OS'a ...ale czterotakta.
czaja18 Opublikowano 4 Maja 2008 Opublikowano 4 Maja 2008 Słyszałem że MVVS przestał produkować silniki spalinowe. To prawda?
tomi Opublikowano 5 Maja 2008 Autor Opublikowano 5 Maja 2008 Właśnie dzisiaj w sklepie potwierdziła się informacja że MVVS zakończył produkcje nowych silników oraz częsci zamiennych.Wysprzedają teraz tylko zapasy magazynowe i koniec.Dlatego zdecydowałem się na ASP.Poza tym cena.ASP jest o połowe tańszy 220 pln (MVVS 360+60 tłumik).Mam nadzieję że nie będzie o połowę krócej śmigał.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.