mikpasz Opublikowano 23 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2015 Witam Od 5 miesięcy posiadam łódź Saint Princess firmy Hobby Engine i pływała bardzo dobrze, a dzisiaj chcę ją wyjąć z wody, a łódka ciągle płynie ( na ok. 50 % gazu ) i nie można jej zatrzymać, ale ster działa normalnie. Złapałem łódkę i szybko odłączyłem akumulator,a w niej było bardzo dużo dymu i po zapachu czuć było, że na pewno coś się spaliło. Po ostygnięciu podłączyłem aku i znowu to samo, ster działa, a silnik po prostu sam zaczyna pracować. Co to może być? Z góry dziękuję za odpowiedzi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikpasz Opublikowano 23 Maja 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2015 Myślicie, że to nie jest przez spalony regulator? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 23 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2015 . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikpasz Opublikowano 23 Maja 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2015 Teraz nie mam możliwości zrobienia zdjęć, wstawię w poniedziałek. P.S Ten regiel będzie dobry do silnika klasy 540: http://www.rctrax.pl/fi-regulator-graupner-navy-v15r/121447/ ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 23 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2015 . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikpasz Opublikowano 23 Maja 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2015 Myślę że da radę, ale nie za wcześnie na szukanie nowego regla? A co jeśli okaże się że padł odbiornik lub nadajnik sfiksował? Raczej nadajnik nie bo w łodzi było bardzo dużo dymu więc raczej coś w niej się spaliło. No ale masz rację, że mógł to być też odbiornik. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikpasz Opublikowano 23 Maja 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2015 Masz możliwość podpięcia innego regla lub radia na próbę? Tak najszybciej znalazłbyś uszkodzony element. Niestety nie. Miałem dużo części, ale miesiąc temu wykazałem się ogromną mądrością i wszystko sprzedałem. Teraz oprócz modeli nie mam nic. Ja w łodzi urzywam takiego : http://www.rcskorpion.pl/towar/1-8401-rookie-25-z-bec-12a-regulator-dwukierunkowy-robbe/ A jaki masz silnik? Twój regulator jest chłodzony wodą? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 24 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2015 . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikpasz Opublikowano 24 Maja 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2015 Co to znaczy, że ten regulator ma hamulec? Po prostu zamiast od razu stanąć silnik będzie powoli wytracał obroty? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 24 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2015 . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mike217 Opublikowano 24 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2015 Jak zgubisz śrubę przez hamulec to odczujesz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 21 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2015 . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikpasz Opublikowano 4 Sierpnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2015 Problem rozwiązany. Niestety nie wiem czy to odbiornik czy regulator bo wszystko było na jednej płytce. Wymieniłem na aparaurę Fly sky i6, a regiel Graupner V15R. Mam teraz następny problem, ale o tym w innym temacie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi