Milko Opublikowano 5 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2008 Witam. Użyłem wyszukiwarki długo walczyłem ale poległem :wink: .Mam prośbę czy ktoś mógłby wspomóc mnie w jednej sprawie. A mianowicie mam plik PDF w nim jest kilkadziesiąt stron ,interesują mnie trzy z nich , czyli wycięcie z całego pliku tylko trzech kartek i teraz drugi problem przeskalowanie ich(planu) do odpowiedniej rozp.Najlepiej było by abym podesłał komuś plik a on by już wiedział co z tym zrobić Kombinowałem ale nie mogę sie przegryźć. Byłbym bardzo wdzięczny za pomoc . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukwisz.pl Opublikowano 5 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2008 wycięcie tych trzech kartek to nie problem: robisz drukowanie do pliku - musisz miec zainstalowaną wirtualna drukarkę do pdf'a (wersja dla windowsa) w linuxie nic nie musisz instalować otwierasz pdf w programie KPDF wybierasz drukowanie do pliku *.pdf i gotowe. Jesli chodzi o skalowanie to postepujesz podobnie podajac format do jakiego ma to być wydrukowane moge spróbowac to zrobić w wolnej chwili wyslij plik na mój @ (powinien być w profilu) wraz z opisem które strony i na jaki format papieru mają byc zrobione Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Milko Opublikowano 5 Maja 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2008 Dziękuję ale nieco wcześniej SCRUBBY zaoferował mi pomoc, jeśli by mu się nie udało wtedy skorzystam . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość slawekmod Opublikowano 5 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2008 PDF-a możesz rozebrać na kawałki w Corelu chyba 12.Potem możesz zapisać jako DXF.To sposób sprawdzony a nie teoria. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Milko Opublikowano 6 Maja 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2008 Plany wydrukowane dzięki pomocy użytkownika SCRUBBY , teraz czas się wziąć za robotę :wink: . Jeśli sie tu odezwie oczywiście zostanie nadany punk pomógł . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.