Milko Posted May 5, 2008 Posted May 5, 2008 Witam. Użyłem wyszukiwarki długo walczyłem ale poległem :wink: .Mam prośbę czy ktoś mógłby wspomóc mnie w jednej sprawie. A mianowicie mam plik PDF w nim jest kilkadziesiąt stron ,interesują mnie trzy z nich , czyli wycięcie z całego pliku tylko trzech kartek i teraz drugi problem przeskalowanie ich(planu) do odpowiedniej rozp.Najlepiej było by abym podesłał komuś plik a on by już wiedział co z tym zrobić Kombinowałem ale nie mogę sie przegryźć. Byłbym bardzo wdzięczny za pomoc .
lukwisz.pl Posted May 5, 2008 Posted May 5, 2008 wycięcie tych trzech kartek to nie problem: robisz drukowanie do pliku - musisz miec zainstalowaną wirtualna drukarkę do pdf'a (wersja dla windowsa) w linuxie nic nie musisz instalować otwierasz pdf w programie KPDF wybierasz drukowanie do pliku *.pdf i gotowe. Jesli chodzi o skalowanie to postepujesz podobnie podajac format do jakiego ma to być wydrukowane moge spróbowac to zrobić w wolnej chwili wyslij plik na mój @ (powinien być w profilu) wraz z opisem które strony i na jaki format papieru mają byc zrobione
Milko Posted May 5, 2008 Author Posted May 5, 2008 Dziękuję ale nieco wcześniej SCRUBBY zaoferował mi pomoc, jeśli by mu się nie udało wtedy skorzystam .
Guest slawekmod Posted May 5, 2008 Posted May 5, 2008 PDF-a możesz rozebrać na kawałki w Corelu chyba 12.Potem możesz zapisać jako DXF.To sposób sprawdzony a nie teoria.
Milko Posted May 6, 2008 Author Posted May 6, 2008 Plany wydrukowane dzięki pomocy użytkownika SCRUBBY , teraz czas się wziąć za robotę :wink: . Jeśli sie tu odezwie oczywiście zostanie nadany punk pomógł .
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.