andrzej351 Opublikowano 7 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2015 witam! niebawem będę miał drugiego skoczka-spadochroniarza RC i dwóch takich skoczków daje razem wagę około 3kg.stwierdziłem więc że zbuduję niewielkim kosztem odpowiedni model-holownik żeby można było zrzucać ich razem . mam prośbę do was koledzy o pomoc w sprawie planów takiego modelu.nie musi być piękny i skomplikowany.rozpiętość około 2,5m ,napęd 50cc.zbudowany będzie z materiałów ogólnodostępnych czyli styropian,sklejka,trochę balsy i folia lub taśma do oklejania... jakieś podpowiedzi mile widziane . pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziobak Opublikowano 7 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2015 http://www.scalesoaring.co.uk/TUGS/Plans/Greenley/SuperGreenley.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej351 Opublikowano 8 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2015 bardzo dziękuję za pomoc,dokładnie o coś takiego mi chodziło . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej351 Opublikowano 22 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2015 witam!jak na razie nic się nie dzieje w temacie budowy holownika... przez jakiś czas szukałem w necie gotowego modelu lub zestawu ale nic godnego uwagi nie znalazłem,doszedłem do wniosku iż wzorując się na dostępnych planach i swojej wiedzy stworzę własny model który będzie tani i szybki w budowie oraz z ogólnodostępnych materiałów. płat będzie z rdzeni styropianowych wzmocnionych listwami,całość oklejona folią termokurczliwą.czy uda się okleić styropian folią termokurczliwą? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi