creativemodern Opublikowano 13 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2015 Witam, przymierzam się do budowy quadrocoptera. Aparaturę RC planuję kupić trochę później niż silniki, regulatory itp. W związku z tym moje pytanie :Czy mogę w jakiś sposób regulować prędkością obrotową silnika za pomocą regulatora BEZ aparatury RC? I czy dobrze przypuszczam, że bez tej aparatury w ogóle nie uda mi się uruchomić silnika? Planowane części:1. Rama własnej konstrukcji2. 4 x EMAX-XA2212-820KV + śmigła 11x4,73. 4 x ESC ABC - Power 20A4. Aparatura FlySky FS-i6 6CH.5. Pakiet Redox 2600 mAh 7,4 20C6. Kontroler lotu HSM-136 z odbiornikiem DSM2. Pozdrawiam, Kamil Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiotrEryk Opublikowano 13 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2015 Możesz kupić tester serw, lub go zrobić, koszt części nie powinien przekroczyć 10zł. Testerem zasterujes.z regulator 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
creativemodern Opublikowano 13 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2015 Zastępuje regulator czy po prostu podpina regulator do testera tym trzyżyłowym przewodem? No i problem w tym, że testery są do 6V a napięcie tego pakietu to 7,4. Muszę po prostu włożyć jakiś rezystor? Tylko wtedy nie wykorzystam pełnej mocy pakietu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
idfx Opublikowano 13 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2015 Na przewodzie, który idzie z regulatora (ten do odbiornika) już jest 5 V, więc o to się nie martw. Tester zastępuje odbiornik. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
creativemodern Opublikowano 13 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2015 Wielkie dzięki Panowie! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi