Ryszard58 Opublikowano 15 Czerwca 2015 Opublikowano 15 Czerwca 2015 Po wykonaniu wielu konstrukcji II - wojennych ,międzywojennych i współczesnych nadszedł czas aby sklecić coś z mojej priorytetowej dziedziny czyli "strunowce " albo "szmatopłaty".Wybór padl na dawno wydany model przez Rodena .czyli tytulowy Fokker D VI .Model wykonałem w malowaniu D VI Jasta 80b(Bawaria)pilotLeutnant Kurt Seit Western front Lato 1918.Z dodatków, które użyłem byla blaszka ,i kalki z lozengą z HGW gdyż te w zestawie są do bani .created by picasa2html.comJeszcze tylko expresowa historia i daneW zimie 1917/18Firma « Fokker » wbudowała dwa prototypowe myśliwce . Konstrukcja : , kadłub , usterzenie ogonowe i podwozie przejete z Dr.I natomiast skrzydla byly takie jak projektowane dla modelu D.VII .. Udało się wyprodukować tylko kilkadziesiąt maszyn D.VI,Dane techniczne : Długość: 6,25 m (20 ft 6 in ) Rozpiętość: 7,66 m Wzrost: 2,55 m Powierzchnia nośna : 17,7 m2 Masa własna : 393 kg ) Masa całkowita: 585 kg Silnik : 1 × Oberursel Ur.II , 82 kW ( 110 KM )osiągi : Prędkość maksymalna : 197 km / h czas lotu : 1 godzina 30 min Pułap : 6000 muzbrojenie 2 x 7,92 mm ( 0,312 ) LMG 15/08 w " karabiny maszynowe Spandau "Teraz coś o samym modelu . Nic nadzwyczajnego ,standard typowy dla Rodena ,czyli troszkę męczarni i poprawek Tak ze wybaczcie ale pominę tę kwestię ,bo szkoda czasu i miejsca Mam prośbę aby w tej kwesti nie męczyć mnie pytaniami :glupek: .lepiej zapełnię je zdjęciami Jako dodatek i ciekawostka dwie fotki z pokazujace elementy pomalowane wstępnie na ktore ,zostana nalożone w końcowej fazie kalki z lozenga oraz farba (tu mowao części podwoziaPozostaje kwestia malowania .Przyznam się ze malowanie proponowane przez Rodena raczej mnie nie przekonywało,.Postanowiłem poszukać czegoś na necie .Jako że dokładnych fotek tego samolotu w tym malowaniu nie ma ,to też jest wiele róznych opcji pokazywanych przez ludzi . Najwięcej było opisów z jednym sposobem oznaczeń ,więc tego postanowiłem się trzymać i tak tez go pomalowałem .Może ktoś będzie miał inną wizje .I sobie go tak pomaluje ,jego sprawa ,ja osobiście nic juz nie zmieniam ,jest jak jest:)created by picasa2html.comCas na galeriecreated by picasa2html.com 2
Ryszard58 Opublikowano 16 Czerwca 2015 Autor Opublikowano 16 Czerwca 2015 uffff nie mam słów. Świetna robota! Dzięki ! ale ten model jest taki sobie
Rekomendowane odpowiedzi