Plotek Opublikowano 19 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2015 Cześć Panowie Rozwijam hobby i kupiłem Pajoniera 1400 w wersji kit. Mam do niego Silnik 2826 2200kv. Wczoraj przymierzałem się do montażu silnika. W zestawie mam łoże, tzn. podkładki ze sklejki ale przyznam, że po przykręceniu ich do silnika, złożeniu kadłuba w zasadzie silnik z łożem mogę swobodnie wsadzić i wyciągnąć... Naturalnie nic jeszcze nie kleiłem, ale zastanawia mnie to, czy powinno tak być, że można bezproblemowo wyciągnąć silnik z łożem? Nie powinno być trochę ciaśniej? Bodajże Bixler ma taki świetny "lizak" do montażu silnika, który wchodzi ładnie w kadłub i to jest pewny montaż... Tutaj też przydałoby się taki naskrobać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Francka Opublikowano 19 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2015 To łoże dlatego ma tyle podkładek ze sklejki , żeby je wkleić w wieżyczkę a nie silnik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Plotek Opublikowano 19 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2015 To łoże dlatego ma tyle podkładek ze sklejki , żeby je wkleić w wieżyczkę a nie silnik Wszystko rozumiem Franciszku, tylko zastanawia mnie dlaczego to łoże ma tyle luzu w wieżyczce Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyCopter Opublikowano 19 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2015 Całkiem niedwano zmierzyłem się z podobnym problemem w modelu KIT. W swoim modelu, zdecydowałem się na rozcięcie osłony silnika przed wklejeniem, dzięki czemu mogłem dokładniej wkleić łoże z przykręconym już silnikiem. Ważne tylko, aby zachować właściwe kąty odchylenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Plotek Opublikowano 19 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2015 Całkiem niedwano zmierzyłem się z podobnym problemem w modelu KIT. W swoim modelu, zdecydowałem się na rozcięcie osłony silnika przed wklejeniem, dzięki czemu mogłem dokładniej wkleić łoże z przykręconym już silnikiem. Ważne tylko, aby zachować właściwe kąty odchylenia. Dziękuję Andrzeju za podpowiedź. Chyba i ja zrobię to w taki sposób, ponieważ wydaje się najrozsądniejszym wyjściem z sytuacji przy czym będzie można odpowiednio ustawić silnik. @22-06-2015 14:43 Silnik zamontowany, jednak bez cięcia wieżyczki. Efekty?... Nieziemskie Pioneerek śmiga aż miło Środek ciężkości dobrany całkiem ok, ewentualnie pakiet delikatnie w stronę ogonka i powinno być lepiej, ponieważ delikatnie mi nurkuje przy szybowaniu. Pierwszy start, drżenie rąk, coś niesamowitego SIlnik Turnigy 2826 2200kv i śmigło apc 6x4 robi świetną robotę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi