Plotek Opublikowano 19 Czerwca 2015 Opublikowano 19 Czerwca 2015 Cześć Panowie Rozwijam hobby i kupiłem Pajoniera 1400 w wersji kit. Mam do niego Silnik 2826 2200kv. Wczoraj przymierzałem się do montażu silnika. W zestawie mam łoże, tzn. podkładki ze sklejki ale przyznam, że po przykręceniu ich do silnika, złożeniu kadłuba w zasadzie silnik z łożem mogę swobodnie wsadzić i wyciągnąć... Naturalnie nic jeszcze nie kleiłem, ale zastanawia mnie to, czy powinno tak być, że można bezproblemowo wyciągnąć silnik z łożem? Nie powinno być trochę ciaśniej? Bodajże Bixler ma taki świetny "lizak" do montażu silnika, który wchodzi ładnie w kadłub i to jest pewny montaż... Tutaj też przydałoby się taki naskrobać.
Francka Opublikowano 19 Czerwca 2015 Opublikowano 19 Czerwca 2015 To łoże dlatego ma tyle podkładek ze sklejki , żeby je wkleić w wieżyczkę a nie silnik
Plotek Opublikowano 19 Czerwca 2015 Autor Opublikowano 19 Czerwca 2015 To łoże dlatego ma tyle podkładek ze sklejki , żeby je wkleić w wieżyczkę a nie silnik Wszystko rozumiem Franciszku, tylko zastanawia mnie dlaczego to łoże ma tyle luzu w wieżyczce
AndyCopter Opublikowano 19 Czerwca 2015 Opublikowano 19 Czerwca 2015 Całkiem niedwano zmierzyłem się z podobnym problemem w modelu KIT. W swoim modelu, zdecydowałem się na rozcięcie osłony silnika przed wklejeniem, dzięki czemu mogłem dokładniej wkleić łoże z przykręconym już silnikiem. Ważne tylko, aby zachować właściwe kąty odchylenia.
Plotek Opublikowano 19 Czerwca 2015 Autor Opublikowano 19 Czerwca 2015 Całkiem niedwano zmierzyłem się z podobnym problemem w modelu KIT. W swoim modelu, zdecydowałem się na rozcięcie osłony silnika przed wklejeniem, dzięki czemu mogłem dokładniej wkleić łoże z przykręconym już silnikiem. Ważne tylko, aby zachować właściwe kąty odchylenia. Dziękuję Andrzeju za podpowiedź. Chyba i ja zrobię to w taki sposób, ponieważ wydaje się najrozsądniejszym wyjściem z sytuacji przy czym będzie można odpowiednio ustawić silnik. @22-06-2015 14:43 Silnik zamontowany, jednak bez cięcia wieżyczki. Efekty?... Nieziemskie Pioneerek śmiga aż miło Środek ciężkości dobrany całkiem ok, ewentualnie pakiet delikatnie w stronę ogonka i powinno być lepiej, ponieważ delikatnie mi nurkuje przy szybowaniu. Pierwszy start, drżenie rąk, coś niesamowitego SIlnik Turnigy 2826 2200kv i śmigło apc 6x4 robi świetną robotę
Rekomendowane odpowiedzi