EnzO_CK Opublikowano 10 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2008 Witam ponownie. Mam problem z śmigłem APC 8*4. Kupilem kołpak 51mm po czym zamocowałem go jak najmocniej ( ale z wyczuciem ). Po kilku dniach wygięło się śmigło. Zmienił się w tym miejscu kąt ( zwiększył się ). Czy będą jakies tego skutki negatywne ? Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rabbitlkr Opublikowano 10 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2008 kołpak docina sie w taki sposób aby po przykręceniu nie napierał na śmigło. Z racji zmiany kata raczej nie odczujesz żadnych skutków ale śmigło w tym miejscu może być osłabione a jeżeli kołpak nadal napiera na nie to może po prostu w locie urwać łopatkę a to już może mieć opłakane skutki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ładziak Opublikowano 10 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2008 A jak nie da się kołpaka dociąć, np. ze względu na kształt śmigła, to podłóż podkładki pomiędzy obia elementy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EnzO_CK Opublikowano 10 Maja 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2008 Rozumiem. Mam nadzieję że śmigła zmieniać nie musze? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ładziak Opublikowano 10 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2008 Ja bym dla świętego spokoju zmienił. Licho wie, co się w tym śmigle dzieje po odkształceniu - jeszcze się urwie, a taki lecący sztylecik może być baaaardzo niebezpieczny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.