cyrax_ojz Opublikowano 27 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2015 prosty samolocik do latania za domem przepis na taniego i prostego parkflyera rozpiętość 1m 4 serwa np. hxt900 silnik np. emax 2822+ regulator pakiet 1000mAh 3s elementy poziome z 10mm epp 2płyty 450x600 elementy pionowe z 12mm epp 1płyta 450x600 wzmocnienia 45* 5-6mm epp 1 płyta 450x600 płaskownik węglowy 2x10mm 1szt pręt węglowy 1,8-2mm 2szt pręt stalowy 1,5mm 1szt elementy dłuższe niż 60cm trzeba przeciąć przy dorbym rozmieszczeniu obie połówki zmieszczą się na jednej płycie epp przygotowuje prowadzenie dla grotu zawiasy wykonuję przy pomocy lutownicy i specjalnie przygotowanego grotu analogicznie do sterów wycinam lotki sklejam elementy poziome czas na wstawienie płaskownika węglowego w skrzydło i ster wysokości 1m spokojnie wystarcza na oba malowanie drugi kadłub wzmocnienia boczne 45* 4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej351 Opublikowano 27 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2015 witam!zapowiada się bardzo ciekawie .mam tylko zastrzeżenia do długości kadłuba,według mnie jest trochę za krótki (odległość płat-statecznik trochę mała). będę śledził temat i czekam na oblot . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyrax_ojz Opublikowano 28 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2015 od śmigła z kierunkiem ma 97cm film próbowałem nagrać ale pogoda do tego kiepska i jest tylko coś takiego dzisiaj będzie kontynuacja malowania pozostałych elementów 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel4090 Opublikowano 28 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2015 Przepis doskonały widać na filmiku, że model zachowuje się poprawnie w locie, moje gratulacje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej351 Opublikowano 28 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2015 faktycznie,w locie prezentuje się bardzo ładnie i stabilnie .rewelacja,za niewielkie pieniądze i niedużym nakładem pracy można zbudować ciekawy model do 3D... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elkojote Opublikowano 28 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2015 Będzie więcej zdjęć z budowy ??? Było by fajnie bo tak w połowie się urwało ... model fantastyczny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyrax_ojz Opublikowano 28 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2015 będzie więcej tylko musi farba wyschnąć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
japko95 Opublikowano 28 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2015 Robiłeś z tych planów? Yak55-42 Layout full.pdf Yak55-42 Parts full.pdf Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyrax_ojz Opublikowano 28 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2015 Robiłeś z tych planów? Yak55-42 Layout full.pdf Yak55-42 Parts full.pdf tak tylko pomniejszone do 94% żeby miał równo metr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyrax_ojz Opublikowano 28 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2015 kadłub wzmocnienia boczne 45* Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tabul Opublikowano 28 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2015 Bardzo fajny modelik. Gratuluję. Zdradź jaką osiągnąłeś wagę.? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej351 Opublikowano 28 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2015 świetna robota !mam Flasha z RC Factory więc krzyżaki nie są mi obce,co więcej super się lata takim modelem.chyba się skuszę i w wolnej chwili coś takiego sobie wystrugam... mógłbyś też napisać o wyposażeniu jakie zastosowałeś,pakietach i jaki jest czas lotu... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyrax_ojz Opublikowano 28 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2015 wagowo wychodzi jakieś 420g ale można sporo zejść z wagi na samych serwach bo 4x corony 939 dość ciężkie silnik dość stary ma ponad 5 lat ciężko było znaleźć ale jest : http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/__4701__hacker_Style_Brushless_Outrunner_20_28M.html śmigło tp10x5 pakiet 1000 mAh 3s też młodość ma już za sobą ale na 8 minut lotu pozwala Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tabul Opublikowano 29 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2015 Na wadze można zejść stosując lżejszy pakiet, np 850mAh, (45 g), regulator, .serwa. Ale mimo wszystko lata pięknie na wolnym powitrzu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyrax_ojz Opublikowano 30 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2015 wklejanie wzmocnień pod kątem 45* do zamontowania steru kierunku używam zwykłych zawiasów i to było by na tyle ze sklejania uzbrajać ich nie będę tym już następny właściciel się zajmie pokazać mogę jak to wygląda w pierwszym 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrekrc Opublikowano 18 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2015 ładne wykonanie,super modelik,na you tube znalazłem jak latasz dustym.pianka czy konstrukcyjny? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyrax_ojz Opublikowano 28 Września 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Września 2015 ładne wykonanie,super modelik,na you tube znalazłem jak latasz dustym.pianka czy konstrukcyjny? konstrukcyjny http://pfmrc.eu/index.php?/topic/45919-pzl-m18-w-barwach-dusty/ niestety jakoś nie mam motywacji żeby go ukończyć (pewnie przez te kolory) stoi po kilkunastu lotach może w przyszłości do niego wrócę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wacek.matuszak Opublikowano 3 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2015 Świetna krok po kroku relacja ,zapewne pomoże wielu poczatkującym w tego typu modelach-jak ja. Mam pytania 1. Czym malujesz te modele ? 2, Kleisz EPP UHU-porem i CA węglowe wzmocnienia ? Cy wszystko CA ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyrax_ojz Opublikowano 22 Października 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Października 2015 oj wybacz ale żadko tu zaglądam :] farby akrylowe champion fluorescent klej polimerowy 0,5L za 5zł może być uhu tylko po co przepłacać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czarobest Opublikowano 23 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2017 Uff, zdążyłem jeszcze dzisiaj dokończyć mojego Yaczka . Choć może coś tam jeszcze wyjdzie. IMGP0156 by czarobest, on Flickr Zrobiony z tutejszych planów więc i tu się nim dzielę (przy okazji dzięki za pomysł ), malowanie podpatrzone od gotowego modelu takiego Yaka - wyszło całkiem całkiem, ale mogło być lepiej. W zasadzie robione odręcznie z użyciem dużej ilości taśmy malarskiej . Malowałem farbami Deco Color Decoration. Z wagą niestety wyszło średnio - sklep nie miał akurat takich płyt EPP i dostałem ciut grubsze, gotowy do lotu waży około 480 gramów . Wyposażenie to: Silnik Racerstar BR2212 930KV Regulator ZTW Beatles Series 20A Serwa SG90 Akumulator Zippy Compact 1000mAh 3S Więcej zdjęć: IMGP0159kadr by czarobest, on FlickrIMGP0160 by czarobest, on FlickrIMGP0161 by czarobest, on FlickrIMGP0162 by czarobest, on FlickrIMGP0163 by czarobest, on FlickrIMGP0164 by czarobest, on FlickrIMGP0165 by czarobest, on FlickrIMGP0166kadr by czarobest, on FlickrIMGP0168kadr by czarobest, on Flickr 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi