-==PEGAZ==- Opublikowano 30 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2015 Ostatnio dostałem w spory model motoszybowca Robbe. Nie zdążyłem jeszcze go poważyć, ale... rozpiętość - 2200mm długość - 1040mm Model pewnie z lat 80-tych, kadłub laminatowy, skrzydła konstrukcyjne. Model ma lotki i klapy sterowane pojedynczymi serwami. Z uwagi na krótki przód, mam obawy o wyważenie na silniku bezszczotkowym, a jakoś nie uśmiecha mi się dorzucać balastu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-==PEGAZ==- Opublikowano 15 Lipca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2015 No cóż... powoli zacząłem uzbrajać staruszka. Na początek, teoretycznie muszę sprawdzić jego Ś.C. Pomożecie panowie zweryfikować moje wypociny ? Oto co modelik dostanie do napędu: Silnik - Turnigy D3548/4 1100KV Regulator - TURNIGY TRUST 55A SBEC Śmigło - jakieś składane 10-11" Ale podpowiedzcie Panowie, jaki wybrać ten "wyliczony" środek ciężkości ? 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad_P Opublikowano 15 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2015 Z tym programem do wyliczanie SC trzeba trochę uważać. Jak liczyłem dla Minimoa to ten program podał mi bodaj 112mm przy 16% a latałem na 98 mm. Myślę że najlepszym rozwiązaniem będzie zacząć tak klasycznie na 1/3 cięciwyczyli około 82-83mm. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi