piotrp Opublikowano 12 Lipca 2015 Opublikowano 12 Lipca 2015 Kupiłem nadajnik Aurora 9 i odbiorniki, w tym Minima. Opitimy bez problemu zbindowałem, a Minimy nie reagują. Wyczytałem tu, że to wina staego oprogramowania modułu (dlaczego ubzdurałem sobie, że skoro sprzedawca sprzedaje jako zestaw nadajnik i oddbiornik, to będą współpracowały?). Do aktualizacji potrzebny jest programator HPP22... tyle wyczytałem, ale jest to temat poza moje zdolności i wiedzę. Pomocy!
Bartek Piękoś Opublikowano 12 Lipca 2015 Opublikowano 12 Lipca 2015 Kup programator. W każdym razie, ja nie znam rozwiązania bez programatora. Na YT są filmiki, jak aktualizować software. Przechodziłem przez to, nic strasznego. Sam Hitec, zdaje się, zrobił taki film - prowadzi za rączkę. Niestety polityka Hiteca zmusza do takich zakupów. Inni producenci mają to zrobione lepiej, np: na kartę SD. Na pocieszenie, programator przydaje się do kilku innych rzeczy niż aktualizacja softu.
Czopek Opublikowano 22 Lipca 2015 Opublikowano 22 Lipca 2015 Dodam tylko, że odbiorniki minima binduje się inaczej niż Optima.Jeśli nie zmieniłeś trybu bindowania to może nie trzeba będzie zmieniać oprogramowania.
Rekomendowane odpowiedzi